Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Σκυδραϊκό Καρναβάλι 2020


Σκυδραϊκό Καρναβάλι 2020
    Η πυξίδα δείχνει Σκύδρα, δείχνει Σκυδραϊκό Καρναβάλι. Πρόσκληση από τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.
    Την
Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 όλοι οι δρόμοι έχουν την ίδια όμορφη κατάληξη. Έχουν τον ίδιο γιορτινό προορισμό. Κι αυτός ο προορισμός είναι ο Δήμος και η πόλη της Σκύδρας με το Μεγάλο Σκυδραϊκό Καρναβάλι 2020.
    Με αφορμή το Σκυδραϊκό Καρναβάλι η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου απευθύνει την παρακάτω ανοιχτή πρόσκληση προς όλες κι όλους τους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας:
    «Το Σκυδραϊκό Καρναβάλι είναι μια αυθεντική, φαντασμαγορική γιορτή για μικρούς και μεγάλους, ένα λαϊκό πολιτισμικό πανηγύρι.
    Αναβιώνουμε τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, συνδυάζουμε αρμονικά τη λαϊκή παράδοση με τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία.
    Αφήνουμε στην άκρη, κι όσο μπορούμε, τα προβλήματα που μας ταλανίζουν, παραμερίζουμε για λίγο την καθημερινότητα, απολαμβάνουμε και συμμετέχουμε στο κέφι, στο γλέντι, στη μουσική, στο χορό και στα δρώμενα του Σκυδραϊκού Καρναβαλιού 2020.
    Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση ανοίγει αυλαία στις 5 η ώρα το απόγευμα της
Κυριακής 1 Μαρτίου 2020 και η παράσταση αρχίζει και ξεδιπλώνεται στην κεντρική οδό της Εθνικής Αντίστασης, μπροστά από το Δημαρχείο, με συντονίστρια στην περιγραφή τη λαμπερή παρουσιάστρια, συντοπίτισσα, δημοσιογράφο Αναστασία Τελλιανίδου.
    Άρματα, πληρώματα, ομάδες καρναβαλιστών είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστικός θίασος της παράστασης.  Δρώμενα και «καμώματα» θα παρουσιαστούν δοσμένα με φαντασία και σάτιρα, βασισμένα στη λαϊκή παράδοση κι εμπνευσμένα από ερεθίσματα της επικαιρότητας και της σύγχρονης ζωής.
    Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση ολοκληρώνεται με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου καθώς πολύχρωμες βεντάλιες βεγγαλικών θα φωτίσουν τον σκυδραϊκό ουρανό και θα μαγνητίσουν τα βλέμματα όλων.
    Όμως, το κέφι, η χαρά και η διασκέδαση δεν σταματάνε εδώ, σε καμιά περίπτωση. Συνεχίζονται με ζωντάνια και ευχάριστη διάθεση στα καταστήματα της πόλης που είναι πανέτοιμα, όπως πάντα, να υποδεχθούν και να προσφέρουν γαστρονομικές, γευστικές, δροσιστικές, τονωτικές απολαύσεις για όλες κι όλους μέσα σ’ ένα γιορτινό και φιλόξενο κλίμα.
    Προσκαλούμε, λοιπόν, όλες κι όλους τους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας για να γιορτάσουμε και να χαρούμε μαζί ένα γνήσιο, παραδοσιακό καρναβάλι!».

    Η πυξίδα δείχνει Σκύδρα, δείχνει Σκυδραϊκό Καρναβάλι 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου