Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020

Αρπάζουν με αναγκαστική επίταξη την γη των πολιτών στα νησιά για να την κάνουν «δομές φιλοξενίας»


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ( Και με τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ )
Αρπάζουν με αναγκαστική επίταξη την γη των πολιτών στα νησιά για να την κάνουν «δομές φιλοξενίας»
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
 ΠΗΓΗ: pronews.gr
          Την έκδοση Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία αρπάζουν από τους πολίτες μέσω αναγκαστικής επίταξης ακίνητα, χώρους και εκτάσεις, για τη δημιουργία κλειστών κέντρων (στην ουσία ανοιχτών όμως) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
         Πρόκειται για τα «κλειστά κέντρα φιλοξενίας» τα οποία όμως θα είναι... ανοιχτά αφού θα μπορούν να βγαίνουν οι αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες έξω από αυτά από το πρωί με την δέσμευση να επιστρέφουν πίσω το βράδυ που θα κλείνουν οι πύλες.
          Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα με την ΠΝΠ «εξουσιοδοτεί το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιτάσσει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητα ακίνητα και εκτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αποφυγής της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας».
Οι χώροι που επιτάσσονται είναι οι εξής:
1. Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.
2. Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.
3. Τοποθεσία Ζερβού (
παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.
4. Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.
5. Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.
      Ελεγχόμενες κλειστές δομές σημαίνει καθορισμένοι και αυστηροί κανόνες εσωτερικής τάξεως, οι οποίοι αφορούν τόσο τη λειτουργία των κέντρων όσο και την κίνηση των φιλοξενούμενων. Στις δομές αυτές, θα διαμένουν πρώτον, οι νέες αφίξεις για διευκόλυνση της ταυτοποίησης και της διαδικασίας ασύλου, δεύτερον, όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά και, τρίτον, όσοι δεν δικαιούνται ασύλου και μπαίνουν στη διαδικασία επιστροφής. Όσοι παραμένουν στις ελεγχόμενες κλειστές δομές, βάσει εσωτερικού κανονισμού θα δικαιούται ελεγχόμενες εξόδους με κάρτα για ορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ οι δομές θα είναι κλειστές τα βράδια. Κάθε παραβίαση κανόνα εσωτερικής τάξης, επηρεάζει αρνητικά το αίτημα για άσυλο και επιταχύνει τη διαδικασία επιστροφής του παραβάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου