Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Μεταναστευτικό: Παγώνουν για μία εβδομάδα οι επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά για κλειστές δομές


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ( Και με τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ )
Μεταναστευτικό: Παγώνουν για μία εβδομάδα οι επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά για κλειστές δομές
    Παγώνει έως την επόμενη Δευτέρα η διαδικασία επίταξης εκτάσεων στα νησιά, για τη δημιουργία κλειστών δομών για τους πρόσφυγες.
    Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, τονίζοντας ότι η απόφαση ελήφθη προκειμένου να υπάρξει χρόνος για διάλογο με τους τοπικούς φορείς. Μάλιστα, ανέφερε ότι πρότεινε στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να συναντηθούν την Παρασκευή ή το Σάββατο, όταν ο ίδιος επιστρέψει από το Βερολίνο και ο κ. Μουτζούρης από τις Βρυξέλλες, ώστε να μην καθυστερήσει η διαδικασία του διαλόγου.
     «Όσο διαρκεί η επίταξη δεν κάνουμε κανένα διάλογο… Θα κάνουμε διάλογο από μηδενική βάση γιατί μπορούμε να βρούμε μια πιο έξυπνη λύση», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.
    Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε ακόμη ότι η επίταξη δεν είναι τίποτε άλλο από μια ενοικίαση των συγκεκριμένων χώρων για τρία χρόνια. Τόνισε επίσης ότι δεσμεύεται πως θα κλείσουν οι σημερινές δομές και δεν θα λειτουργούν δύο δομές σε κάθε νησί.
Να υποδείξει η αυτοδιοίκηση άλλους χώρους για τις κλειστές δομές
    Λίγη ώρα αργότερα σε ανάρτησή του στο instagram ο κ.Μηταράκης έγραψε πως δίνει «μια βδομάδα προθεσμία στην τοπική αυτοδιοίκηση να υποδείξει άλλους χώρους για τις κλειστές δομές στα νησιά».
    Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του μέτρου της επίταξης εκτάσεων για τη δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά προκάλεσε σάλο αντιδράσεων στους νησιώτες, με τις αντιδράσεις σε Χίο και Λέσβο τις προηγούμενες ημέρες να είναι ιδιαίτερα έντονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου