Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ
Τα κίνητρα των επιλογών Ερντογάν στη Συρία: Ο “σχοινοβάτης” επί της σκηνής…
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ: Defence-point.gr
Γράφει ο Ζαχαρίας Μίχας
    Το δράμα που εκτυλίσσεται στη βόρεια Συρία μπορεί να δείχνει ότι αποκλιμακώνεται μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν, αλλά οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο σημαντικής εκ νέου κλιμάκωσης. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν κάνει πίσω και ήδη προέβη στη διακήρυξη νέων όρων και προϋποθέσεων που θα περιπλέξουν τη δυνατότητα οριστικής αποκλιμάκωσης. 
Δήλωσε ότι η Τουρκία δίνει προθεσμία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου στις δυνάμεις του Άσαντ να αποχωρήσουν από τις περιοχές γύρω από τα τουρκικά παρατηρητήρια. Δεν περιορίστηκε, όμως, μόνο σε αυτό. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία που αφορούσε την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη δεν ισχύει!  Υπενθυμίζεται, ότι η περιοχή αυτή αυτή είχε συμφωνηθεί ως απώτατο σημείο αποδοχής της παρουσίας των κουρδικών δυνάμεων!
Οι ερμηνείες της συμπεριφοράς του Τούρκου ηγέτη είναι δύο:
          Η πρώτη και πιο προφανής αφορά στην προοπτική διαπραγμάτευσης με αντικείμενο την αποκλιμάκωση. Ακολουθώντας την πάγια τουρκική τακτική, υιοθετεί μαξιμαλιστικές θέσεις, οι οποίες θα του δώσουν περιθώρια αποδεκτής διαπραγματευτικής ευελιξίας.
          Η δεύτερη που συνδέεται με την πρώτη, δεν είναι άλλη από το μήνυμα που εισέπραξε από τη Δύση, κατά τη διάρκεια της δραματικής κλιμάκωσης στην περιοχή του Ιντλίμπ, η οποία έθετε σε κίνδυνο τα τουρκικά συμφέροντα. Τόσο η αμερικανική όσο και η ρωσική πλευρά απέδειξαν για μια ακόμη φορά την απροθυμία τους να θέσουν όρια στην συμπεριφορά των Τούρκων, η καθεμιά για τους δικούς της λόγους.
    Οι Αμερικανοί διότι δείχνουν να έχουν ως προτεραιότητα την εκμετάλλευση των διαφωνιών που ανέκυψαν ανάμεσα στην Άγκυρα και στη Μόσχα, με σκοπό να επαναφέρουν την Τουρκία, που παραμένει μέλος του ΝΑΤΟ, σε μια “συμμαχική κανονικότητα” και να τορπιλίσουν τη στενή συνεργασία Άγκυρας-Μόσχας.
    Στο σημείο αυτό θα πρέπει να προστεθεί και η ειδική –ενδεχομένως επιχειρηματική– σχέση Τραμπ-Ερντογάν. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για τον Λευκό Οίκο η στήριξη της Τουρκίας στο μέτωπο της Συρίας αποτελεί “σημείο επαφής” με το βαθύ κράτος της Ουάσιγκτον που παραμένει προσκολλημένο στην θέση ότι η Ρωσία είναι ο “απόλυτος εχθρός” σε πλανητικό επίπεδο!
    Κατά συνέπεια, η υποστήριξη της κυβέρνησης Τραμπ στον Ερντογάν, μπορεί να εμπεριέχει στοιχεία προσωπικής ιδιοτέλειας, αλλά νομιμοποιείται εσωτερικά στο αμερικανικό σύστημα εξουσίας, καθώς ευθυγραμμίζεται με την αντιρωσική κατεύθυνση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.
    Οι Ρώσοι δεν επιθυμούν να διαρρήξουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία. Αφενός διότι λόγω γεωγραφικής απόστασης η εκ μέρους τους στρατιωτική αντιμετώπιση μιας κλιμάκωσης στη Συρία δεν είναι εύκολη.   Αφετέρου διότι η σχέση με τον Ερντογάν είναι εξαιρετικά χρήσιμη στην προσπάθεια να διαιρέσει το ΝΑΤΟ, που αποτελεί κύρια απειλή εθνικής ασφαλείας για τη Ρωσία.
Η “στρατηγική απροθυμία” εκθρέφει την επιθετικότητα
    Ο Τούρκος ηγέτης επιχειρεί να αξιοποιήσει προς όφελος της χώρας του τη διένεξη των ΗΠΑ με τη Ρωσία. Αυτό που κυρίως εκμεταλλεύεται είναι η καταφανής απροθυμία και της Ουάσιγκτον και της Μόσχας να επιλέξουν μετωπική αντιπαράθεση με την Άγκυρα, καθώς αυτό που αποτελεί ζωτικό εθνικό συμφέρον για την Τουρκία, αντιστοιχεί σε μία πτυχή του παγκόσμιου στρατηγικού ανταγωνισμού ΗΠΑ-Ρωσίας.
    Η πραγματικότητα αυτή επιτρέπει στην Άγκυρα να πιέζει σε βαθμό που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παράλογος και ακραία ριψοκίνδυνος. Ωστόσο, η υπερβολή και η αμετροέπεια εξ ορισμού κρύβουν κινδύνους για όποιον τις υιοθετεί γενικά και χωρίς μέτρο. Στην περίπτωσή μας αναδεικνύονται ως χαρακτηριστικά γνωρίσματα της τουρκικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, γεγονός που πρέπει να συνυπολογιστεί.
    Πρόκειται για τη γνωστή στις στρατηγικές σπουδές σκόπιμη επίδειξη μη ρασιοναλιστικής συμπεριφοράς, καθώς αυτή έχει τη δική της στρατηγική λογική, στο πλαίσιο της απόπειρας επηρεασμού της βούλησης των αντιπάλων (rationality of irrationality).
    Αυτό μεγιστοποιεί τα περιθώρια επιτυχούς χειρισμού αντιπάλων, οι οποίοι έχουν λόγους να μην επιθυμούν τη σύγκρουση, καθώς επιτρέπει τη συνεχή άσκηση πίεσης με στόχο την απόσπαση περισσοτέρων ανταλλαγμάτων. Στην περίπτωση της Τουρκίας, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Στην σκόπιμη επιλογή χρησιμοποίησης της στρατηγικής αυτής, παρεμβάλλονται ο ισλαμικός φανατισμός και η νεοοθωμανική αλαζονεία που την καθιστούν “αυθόρμητη”. Αυτό, όμως, της προσδίδει αυξημένη αξιοπιστία.
    Όσον αφορά τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, όλα τα ανωτέρω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας είναι πραγματική. Οι δε συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή την καθιστούν και άμεση. Στόχος του Ερντογάν είναι να εκβιάσει διαπραγματεύσεις επί των μονομερών τουρκικών επεκτατικών διεκδικήσεων, στις οποίες διαπραγματεύσεις θα προσέλθει έχοντας ως βασικότερο πλεονέκτημα την απροθυμία των μεγάλων, αλλά και των τοπικών δρώντων να λάβουν έμπρακτα μέτρα για να τον περιορίσουν.
Ερντογάν: Θα απαντήσουμε στον Ασάντ! Θα τον κάνουμε να αποσυρθεί
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ: eretikos.g
    Ερντογάν: Δεν έχουν τελειωμό οι απειλές του! Νέες απειλές σε Ασάντ για να αποσυρθεί. 
    «Δύο από τις 12 θέσεις παρατήρησης μας βρίσκονται πίσω από τις γραμμές του καθεστώτος. Ελπίζουμε ότι το καθεστώς θα αποσυρθεί πέρα από τις δικές μας θέσεις παρατήρησης πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου. Αν το καθεστώς δεν αποσυρθεί, η Τουρκία θα είναι υποχρεωμένη να το κάνει εκείνη να αποσυρθεί», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, δύο ημέρες αφότου οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ και η Τουρκία προχώρησε σε αντίποινα.
    Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως διαβίβασε αυτό το μήνυμα στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε την Τρίτη, με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, η χώρα του οποίου υποστηρίζει στρατιωτικά το συριακό καθεστώς. Οι δηλώσεις αυτές γίνονται τη μεθεπομένη μαχών πρωτοφανούς βιαιότητας ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία) που προκάλεσαν περισσότερους από 20 νεκρούς.
    Τη νύκτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, πυρά Πυροβολικού του καθεστώτος προκάλεσαν τον θάνατο οκτώ Τούρκων στρατιωτικών. Η Άγκυρα απάντησε βομβαρδίζοντας συριακές θέσεις και σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 ανθρώπους.
    Την Τετάρτη ο Ερντογάν χαρακτήρισε την επίθεση του καθεστώτος εναντίον των τουρκικών δυνάμεων «καμπή» στη σύγκρουση στη Συρία. «Δεν θα αφήσουμε να συνεχισθούν τα πράγματα όπως πριν εκεί όπου κύλησε το αίμα τούρκων στρατιωτικών», δήλωσε.
    «Θα απαντήσουμε χωρίς καμιά προειδοποίηση σε οποιαδήποτε νέα επίθεση εναντίον των στρατιωτικών μας ή εναντίον των μαχητών (Συρίους αντάρτες) με τους οποίους συνεργαζόμαστε», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος.
Στα παλαιά υποδήματα Άσαντ οι απειλές Ταγίπ… Ο Στρατός του πάει για Ιντλίμπ
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, defence-point
    Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, που υποστηρίζονται από τους Ρώσους συμμάχους τους, προωθήθηκαν την Τετάρτη μέσα στην περιφέρεια Ιντλίμπ απέναντι σε τζιχαντιστές και αντάρτες, χάρη σε μια επίθεση η οποία έχει αυξήσει τις εντάσεις με την Τουρκία, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
    Η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ άρχισε τον Δεκέμβριο την επιχείρησή της στην επαρχία Ιντλίμπ και τα περίχωρά της, στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας. Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, με βομβαρδισμούς Αεροπορίας και Πυροβολικού, ανακατέλαβαν δεκάδες τοποθεσίες, αναγκάζοντας μισό εκατομμύριο ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
    Αυτές τις τελευταίες 24 ώρες και με την υποστήριξη της ρωσικής Αεροπορίας κατέλαβαν περισσότερα από 20 χωριά και τοποθεσίες στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
    Οι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται πλέον σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τη στρατηγικής σημασίας κωμόπολη Σαρακέμπ, η οποία έχει αδειάσει από τους κατοίκους της έπειτα από εβδομάδες καταστρεπτικών βομβαρδισμών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Έχουν περικυκλώσει σχεδόν πλήρως την πόλη και είναι ανεπτυγμένες σε τρεις άξονες, νότια, ανατολικά και δυτικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
    Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA επιβεβαίωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις προωθήθηκαν στο εσωτερικό της Ιντλίμπ. Την Τρίτη, το βράδυ, Σύριος στρατιωτικός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλέσθηκε το SANA, δήλωσε πως ο Στρατός δίνει στους αντιπάλους του μια «τελευταία ευκαιρία» στον τομέα της Σαρακέμπ και τους κάλεσε να καταθέσουν τα όπλα.
    Περισσότερο από το μισό της επαρχίας Ιντλίμπ και ορισμένων ζωνών των γειτονικών περιφερειών του Χαλεπίου, της Χάμα και της Λαττάκειας ελέγχονται από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS, τον πρώην συριακό κλάδο της Αλ-Κάιντα). Ανταρτικές οργανώσεις είναι επίσης παρούσες.
Και άλλο χωριό στην Ιντλίμπ πέφτει στα χέρια του Ασαντ παρά τις απειλές Ερντογάν
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ: slpress.gr
    Οι δυνάμεις του Συριακού καθεστώτος κατέλαβαν χωριό ανατολικά του Saraqib, όπου βρίσκεται τουρκικό παρατηρητήριο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
    Η Τουρκία έχει στείλει στρατιωτικές ενισχύσεις, συμπεριλαμβανομένων 100 οχημάτων, προκειμένου να ενταχθούν στις μονάδες που βρίσκονται στα σύνορα με τη Συρία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TRT της Τουρκίας στο Twitter.
    Από την Παρασκευή, ο αριθμός των περιοχών στην επαρχία Ιντλίμπ που οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν υπό τον έλεγχο τους αυξήθηκε σε 88. Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις μπόρεσαν να καταλάβουν μόνο 12 περιφέρειες στο Χαλέπι.
    Η πρόσφατη εξέλιξη έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη ότι η Τουρκία θα αντιδράσει εναντίον του συριακού καθεστώτος αν επιτεθεί ξανά στις δυνάμεις της.   "Η απάντησή μας στην επίθεση εναντίον των στρατιωτών μας στη βόρεια Συρία είναι η αρχή μιας νέας φάσης", δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την TRT.
    Η Τουρκία βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς οι Σύριοι μισθοφόροί της βρίσκονται υπό επίθεση από το συριακό καθεστώς, υποστηριζόμενο από τη ρωσική αεροπορία, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.
Ο Στρατός της συριακής κυβέρνησης απελευθέρωσε την στρατηγικής σημασίας πόλη Σαρακίμπ
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ: pronews.gr
          Ο Στρατός της συριακής κυβέρνησης απελευθέρωσε την στρατηγικής σημασίας πόλη Σαρακίμπ, στα βορειοδυτικά της Συρίας, αναγκάζοντας τις τρομοκρατικές ομάδες που είχαν εγκατασταθεί εκεί να την εγκαταλείψουν και αδιαφορώντας για τις τουρκικές απειλές.
          Η πόλη απελευθερώθηκε μετά από 8 χρόνια, καθώς στο τέλος του 2012 είχε πέσει στα χέρια των ισλαμιστών τρομοκρατών, μαζί με την λοιπή επαρχία Ιντλίμπ.
    Ο συριακός Στρατός εισήλθε στην πόλη από τα δυτικά, ανατολικά και νότια μετά από βίαιες συγκρούσεις με τρομοκράτες της αλ Νούσρα.
    Η Σαρακίμπ βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σταυροδρόμι της εθνικής οδού Μ4 που συνδέει τη Λαττάκεια και το Χαλέπι και της Μ5 που συνδέει τη Λαττάκεια και τη Δαμασκό.
    Ο Στρατός επίσης μεταφέρθηκε στο Σαρακίμπ από τα βορειοανατολικά, απελευθερώνοντας τα χωριά νότια από το Χαλέπι από τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους.
    Την ίδια ώρα ο τουρκικός Στρατός στέλνει ισχυρές δυνάμεις στα παρατηρητήρια που διατηρεί στη βόρεια Συρία και τουλάχιστον 60 τεθωρακισμένα οχήματα προκειμένου να ανακόψει τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης.
Αιματηρή νύχτα στη Συρία: Σύριοι, Ιρανοί και άλλοι μαχητές σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
 ΠΗΓΗ: on alert.gr
    Τουλάχιστον 23 μαχητές, μεταξύ των οποίων ήταν οκτώ Σύριοι στρατιώτες και τρεις Ιρανοί, σκοτώθηκαν κατά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
    Μεταξύ των θυμάτων είναι τρεις Ιρανοί και επτά άλλοι μαχητές, άλλων εθνικοτήτων, που ανήκαν στις παραστρατιωτικές φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές.
    Οι μαχητές αυτοί σκοτώθηκαν στον τομέα της Κέσουα, στα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Δαμασκού, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.
Οι πρώτοι νεκροί Ρώσοι στρατιωτικοί από τουρκικές επιθέσεις
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ: pronews.gr
          Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε την Πέμπτη πως Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από επιθέσεις που προέρχονταν από τουρκικές θέσεις στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.
    Οι επιθέσεις εναντίον ρωσικών στρατιωτικών θέσεων και εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων συνεχίζονται και προέρχονται από την ελεγχόμενη από την Τουρκία ζώνη στην περιοχή, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
    «Υπήρξε πρόσφατα επικίνδυνη αύξηση της έντασης και της βίας στην Ιντλίμπ», ανέφερε το Κρεμλίνο. «Ρώσοι και Τούρκοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες σκοτώθηκαν με τραγικό τρόπο», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών χωρίς να γνωστοποιήσει αριθμό.
    Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια να συναντηθούν οι πρόεδροι Βλαντίμιρ Πούτιν της Ρωσίας και Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας με στόχο τη μείωση των εντάσεων στην Ιντλίμπ, πρόσθεσε όμως πως μια τέτοια συνάντηση μπορεί να οργανωθεί γρήγορα, εφόσον χρειαστεί.
    Yπήρχαν αναφορές για τον θάνατο 4 Ρώσων στρατιωτών αλλά δεν είχε υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση.
    Η Ρωσία είναι στενός σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης και συνήψε το 2018 μια συμφωνία με την Τουρκία για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στην Ιντλίμπ, όμως η συμφωνία τους υφίσταται πιέσεις, όπως και η συνεργασία ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα σε άλλους τομείς για τον απλούστατο λόγο ότι η Ρωσία θέλει την πλήρη αποκατάσταση του συριακού εθνικού εδάφους ενώ η Τουρκία θέλει την δημιουργία ενός τουρκικού προτεκτοράτου το οποίο θα εμποδίζει τους Κούρδους να κάνουν δικό τους κράτος στο μέλλον.
Περισσότερες από 1.000 επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες
    Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι περισσότερες από 1.000 επιθέσεις μαχητών πραγματοποιήθηκαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου και πως έχουν σκοτωθεί και τραυματισθεί εκατοντάδες Σύριοι στρατιώτες και άμαχοι έξω από τη συριακή ζώνη αποκλιμάκωσης.
    «Στην τουρκική ζώνη ευθύνης, η επιθετική δραστηριότητα αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων συνεχίζεται και οι επιθετικές ενέργειες στρέφονται εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της Συριακής Δημοκρατίας και ρωσικών στρατιωτικών υποδομών στη Συρία», δήλωσε ο Πεσκόφ.
ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... Τμήματα τουρκικής τεθωρακισμένης ταξιαρχίας 1ης γραμμής στην Ιντλίμπ
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ: stoxos.gr
    Σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε στα τουρκικά ΜΜΕ, την Πέμπτη μετακινήθηκαν τμήματα της 18ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας του 2ου Σώματος Στρατού της 1ης Τουρκικής Στρατιάς, από το Ορτάκιοϊ της Καλλίπολης στην επαρχία Ιντλίμπ.
    Η 18η ΤΘ Ταξιαρχία θεωρείται σχηματισμός 1ης γραμμής στα σχέδια του 2ου Σ.Σ. το οποίο έχει έδρα την Καλλίπολη.
    Στο φωτογραφικό υλικό φαίνεται ότι μετακινήθηκαν αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Φιρτίνα, τα οποία χρησιμοποιούνται από τις διοικήσεις των παρατηρητηρίων στο Ιντλίμπ, για Πυρά Υποστηρίξεως.
    Πάντως το γεγονός ότι οι Τούρκοι διέρρευσαν φωτογραφικό υλικό σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, σημαίνει ότι αυτό ήθελαν να γίνει γνωστό και στην τουρκική αλλά και στην κοινή γνώμη της Συρίας.
    Τέλος, η μετακίνηση τμημάτων από σχηματισμούς πρώτης γραμμής της 1ης Στρατιάς, που έχει επιθετικά σχέδια στον Έβρο, είναι απόδειξη της κρισιμότητας της κατάστασης που επικρατεί στην επαρχία Ιντλίμπ για την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου