Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΤΓΟ ΚΑΤΣΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΤΓΟ  ΚΑΤΣΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
Νικόλαος Ναούμ ( «ΦΛΟΓΟΒΟΛΟΣ» )
    Παραδόθηκαν στους οικείους του και μεταφέρθηκαν σήμερα στη Θεσ/νίκη με στρατιωτικό αεροσκάφος τα πιστοποιηθέντα οστά  του ήρωα Κατσάνη Γεωργίου της  33ης Μοίρας Καταδρομών που φονεύτηκε ηρωικώς μαχόμενος  στον Αγιο Ιλαρίωνα την  21η Ιουλίου 1974 στην Κύπρο .
    Τα οστά του ήρωα συνόδευε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός  Στεφανής Αλκιβιάδης .
    Ειδικότερα εκτός από την Κύπρο σήμερα,  στην ΣΣΑΣ  πραγματοποιήθηκε  επιμνημόσυνη δέηση  παρουσία της οικογένειάς του ,εκ μέρους της Βουλής του Βουλευτού Σιμόπουλου Σ.,των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ , Δκτου ΓΣΣ και εν ενεργεία  και Αποστράτων Αξκών και όπως με πληροφόρησαν Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ Στγου Κωσταράκου Μ., Επίτιμου Α/ΓΕΕΦ Τσαλικίδη Π, Αντγου Γαληνού Α. κλπ. και ιδιωτών . Δυστυχώς δεν παραβρέθηκα λόγω ιώσεως.

    Τα οστά μεταφέρθηκαν στο Στρατόπεδο Καταδρομών στη Ρεντίνα  που φέρει το όνομά του και αύριο θα γίνουν ομιλίες στο Σιδηρόκαστρο, ενώ   σήμερα  Σάββατο στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η κηδεία στο Σιδηρόκαστρο και  θα  ταφούν στο εκεί Στρατιωτικό νεκροταφείο
    Για τον αθάνατο ήρωα Κατσάνη Γ. έχουν γραφτεί πάρα πολλά και αιωνία ας είναι η μνήμη του και ας είναι φωτεινό παράδειγμα  ηρωισμού και αυτοθυσίας για τούς  στρατιωτικούς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου