Τελικά, τόσα χρόνια τρώμε τα μήλα με λάθος τρόπο!
Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα.
Ξέρεις όμως τον σωστό τρόπο να το τρως; Εάν το πλένεις, το καθαρίζεις, το
κόβεις στα τέσσερα και αφαιρείς τον πυρήνα του, τότε η απάντηση είναι όχι.
Σύμφωνα με νέα μελέτη του Graz University of Technology στην Αυστρία, κάνουμε πολύ μεγάλο λάθος αν πετάμε τον πυρήνα! Ο λόγος; Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα φιλικό βακτήριο που ονομάζεται «Lactobacillus» και βοηθά με τις πεπτικές διαταραχές, συναντάται στον πυρήνα και στους σπόρους του μήλου.
Σύμφωνα με νέα μελέτη του Graz University of Technology στην Αυστρία, κάνουμε πολύ μεγάλο λάθος αν πετάμε τον πυρήνα! Ο λόγος; Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα φιλικό βακτήριο που ονομάζεται «Lactobacillus» και βοηθά με τις πεπτικές διαταραχές, συναντάται στον πυρήνα και στους σπόρους του μήλου.
Οι ερευνητές
εξέτασαν όλα τα μέρη ενός μήλου (κοτσάνι, φλούδα, σάρκα και
σπόρους) για το περιεχόμενό τους σε βακτήρια. Βρήκαν λοιπόν ότι
ευεργετικά βακτήρια περιέχονται σε όλο το μήλο, με την πλειοψηφία να συγκεντρώνεται
όμως στους σπόρους, το σημείο δηλαδή που όλοι πετάμε!
Είτε αποφασίσεις τελικά να ξεκινήσεις να τρως και τον πυρήνα, είτε όχι, τα μήλα είναι ένα από τα πιο υγιεινά σνακ. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C, κάλιο, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, ενώ από άποψη θερμίδων ένα μέτριο μήλο με τη φλούδα του αποδίδει κάτι παραπάνω από 80 θερμίδες. Επιπλέον, έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την αρτηριακή πίεση, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Οι φυτικές ίνες, που υπάρχουν σε αφθονία στη φλούδα των μήλων, συμβάλλουν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, αλλά και στη μείωση της χοληστερίνης.
Είτε αποφασίσεις τελικά να ξεκινήσεις να τρως και τον πυρήνα, είτε όχι, τα μήλα είναι ένα από τα πιο υγιεινά σνακ. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C, κάλιο, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, ενώ από άποψη θερμίδων ένα μέτριο μήλο με τη φλούδα του αποδίδει κάτι παραπάνω από 80 θερμίδες. Επιπλέον, έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την αρτηριακή πίεση, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Οι φυτικές ίνες, που υπάρχουν σε αφθονία στη φλούδα των μήλων, συμβάλλουν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, αλλά και στη μείωση της χοληστερίνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου