Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ
Ρωσικό Su-35 αναχαίτησε τουρκικό F-16  στην Συρία
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ: pronews.gr
          Kλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία και η Μόσχα αποφάσισε να υπενθυμίσει στην Άγκυρα ποιος πραγματικά είναι η υπερδύναμη στην περιοχή αλλά και στον πλανήτη και ρωσικό μαχητικό Su-35 «κυνήγησε» τουρκικό F-16 στην Βόρεια Συρία αναγκάζοντάς το να επιστρέψει στην τουρκική επικράτεια.
          Όπως αναφέρεται, το τουρκικό F-16 είτε προσπαθούσε να υποστηρίξει από αέρος τις επίγειες δυνάμεις στη βόρεια Συρία, είτε σκόπευε να πλήξει τον Συριακό Στρατό που έκανε προέλαση προς το Ιντλίμπ και το Χαλέπι και το ρωσικό Su-35 ματαίωσε την αποστολή του στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα ότι μέχρι εδώ είναι τα όρια τα οποία μπορεί να φτάσει η τουρκική επεκτατική πολιτική.
          Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Sohu, μόλις το τουρκικό F-16 κατευθύνθηκε προς τα σύνορα, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία χωρίς καθυστέρηση απογείωσε ένα Su-35 από την αεροπορική βάση Hmeimim. “Το Ρωσικό Su-35 στην πραγματικότητα μπλόκαρε την είσοδο του Τουρκικού F-16 στον Συριακό εναέριο χώρο, αποτρέποντας το πέρασμά του από τα σύνορα. Ο Τούρκος πιλότος αναγκάστηκε τελικά να αποσυρθεί», προσθέτει το άρθρο.
    Όπως επισημαίνει το Almasdarnews, το περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες, αλλά δεν σχολιάστηκε ούτε από την Άγκυρα, ούτε από την Μόσχα.
    To Su-35 θεωρείται μακράν το καλύτερο μαχητικό στον πλανήτη σε ότι αφορά τις συνθήκες ενός «dogfight» καθώς διαθέτει εκπληκτικές ικανότητες ελιγμών.
Σφοδρή ανταλλαγή πυρών συριακού και τουρκικού Στρατού
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ: pronews.gr
    Αερογέφυρα έχουν στήσει οι τουρκικές δυνάμεις μεταφέροντας συνεχώς τραυματίες από την αεροπορική βάση Taftanaz η οποία δέχθηκε τα πυρά του συριακού Πυροβολικού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 Τούρκοι στρατιώτες.
    Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών Τούρκων στρατιωτών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν πολλοί βαριά τραυματίες.
    Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αμέσως μετά την «δειλή» όπως την αποκαλούν επίθεση των συριακών δυνάμεων, απάντησαν με σφοδρά πυρά Πυροβολικού σε επτά σημεία του μετώπου, μιλώντας για βαριές απώλειες του εχθρού, αλλά αποφεύγοντας να δώσουν λεπτομέρειες, για το πόσο "βαριές" ήταν αυτές.
    Έκτακτη συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Χουλουσί Ακάρ.
    Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι τουρκικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις συριακές δυνάμεις ως απάντηση στην επίθεση που δέχθηκαν πριν από μια εβδομάδα, στην οποία οκτώ Τούρκοι έχασαν τις ζωές τους, με τη διαφορά ότι η επίθεση δεν εξελίχθηκε όπως την περίμεναν οι Τούρκοι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 5 ακόμη  Τούρκοι στρατιώτες.
    «Η Τουρκία ανταπάντησε στην επίθεση, για να καταστρέψει όλους τους εχθρικούς στόχους και να εκδικηθεί για τον θάνατο των στρατιωτών μας.
    Ο εγκληματίας πολέμου, ο οποίος διέταξε τη σημερινή απεχθή επίθεση, είχε ως στόχο όλη τη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο την Τουρκία» δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν.
     Και προσέθεσε: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες ακούραστα υπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα, θα συνεχίσουν να συγκρούονται με όποιον τολμά να στοχεύει τη σημαία μας, να καταπιέζει τους φίλους μας»
    Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ «διαφημίζουν» τις «επιτυχίες» του λεγόμενου «Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου» μιας ακόμη οργάνωσης εξτρεμιστών μουσουλμάνων μισθοφόρων της Άγκυρας με κτυπήματα κατά του συριακού Στρατού.
Τουρκική φάλαγγα οχημάτων δέχθηκε αεροπορική προσβολή
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ: pronews.g
    Την πλήρη καταστροφή βρήκε τουρκική στρατιωτική φάλαγγα από ρωσικές βόμβες που έπεσαν από μαχητικά αεροσκάφη, την ώρα που αυτή κατευθυνόταν προς την Ιντλίμπ στο πλαίσιο της ενίσχυσης των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή.
    Φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας   δείχνουν κατεστραμμένη τουρκική φάλαγγα οχημάτων με τουλάχιστον ένα  τουρκικό εκσυγχρονισμένο Μ-60T Firat, (πρόκειται για πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της τουρκικής βιομηχανίας) καμένο επάνω σε πλατφόρμα μεταφοράς από τις επιθέσεις του συριακού Στρατού ή της Αεροπορίας αλλά άγνωστο ποιάς χώρας (της Ρωσίας ή της Συρίας).
    Επίσης έγινε γνωστό ότι στη Συρία εκδηλώθηκε και άλλη μια επίθεση, μάλλον αεροπορική, κατά των τουρκικών δυνάμεων και υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες.
    Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν, όπως και αν η επίθεση έχει προέλθει από την συριακή ή τη ρωσική Αεροπορία.
    Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι επρόκειτο ξανά για επίθεση ρωσικού Πυροβολικού.
Η Τουρκία "βρυχάται: Χτυπήσαμε 101 στόχους του Άσσαντ.
    Την ώρα που τα τουρκικά άρματα κείτονται καμένα στη Συρία, σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως πραγματοποιήθηκαν αντίποινα για το θάνατο 5 Τούρκων στρατιωτών από τις δυνάμεις του συριακού Στρατού, λέγοντας πως κατέστρεψαν συνολικά 101 στόχους του συριακού «καθεστώτος»
    Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία θα παραμείνει στο Ιντλίμπ για να δώσει την «απαραίτητη απάντηση» σ’ αυτούς που «παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα»(!), λέει ο εκπρόσωπος χώρας που έχει εισβάλλει και κατέχει μέρος των εδαφών ενός γειτονικού της κράτους...
Θα δούμε αρματομαχίες συριακών Τ-90 και τουρκικών Leopard 2 A4;
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ: pronews.gr
    Τουλάχιστον 40 T-90 A έχει παραδώσει η Ρωσία στην Συρία στο πλαίσιο της ενίσχυσης του αρματικού δυναμικού της χώρας, σε συνδυασμό με παραδόσεις παλαιότερων αρμάτων T-62MV.
Τα άρματα είναι άγνωστο εάν θα προωθηθούν στην περιοχή της Ιντλίμπ, αλλά οι Τούρκοι έχουν αρχίσει και στέλνουν και Leopard 2A4 στην βόρεια Συρία, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενίσχυση των δυνάμεών τους εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου