Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (9/2/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (9/2/2020)
    Κανονικά, το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, θα έπρεπε να είναι ΤΟΥΡΝΟΥΑ! Και αυτό, λόγω των κανονισμών στις μεταγραφές. Βέβαια, δεν ευθύνεται η ΕΟΚ, αλλά η FIBA που τους όρισε, με αποτέλεσμα μόνο πρωτάθλημα να μην είναι…. Και εξηγούμαι, για να μην παρεξηγηθώ. Κάθε ομάδα, κάνει τις μεταγραφές, αποδεσμεύσεις της κτλ, από το καλοκαίρι, για το πρωτάθλημα που αρχίζει αρχές Οκτωβρίου. Το τι παίκτες επιλέγονται, είναι θέμα προπονητου και οικονομικών. Τέλος πάντων, αρχίζει το πρωτάθλημα, και σε 2-3 αγωνιστικές, αρχίζουν οι… αλαγές! Οι παίκτες, ιδίως οι ξένοι, έχουν το δικαίωμα να φύγουν για άλλη ομάδα, εάν δεν τους αρέσουν οι συνθήκες. Και οι ομάδες επίσης, έχουν το δικαίωμα να τους αντικαταστήσουν με άλλους που νομίζουν πως είναι καλύτεροι και ταιριάζουν πιο πολύ. Και όχι μόνο ξένους, αλλά και Έλληνες! Ενδιάμεση μεταγραφική περίοδος ( Ιανουαρίου ) είτε υπάρχει έιτε όχι, είναι ένα και το αυτό… Βλέπουμε λοιπόν, ομάδες με κακή απόδοση και χωρίς νίκη, σε κάποια στιγμή να αλλάζουν δυό παίκτες, και να αρχίζουν να έχουν μόνο νίκες, εντός και εκτός! Άλλες πάλι, που έχουν καλή πορεία, βλέπουν μια ωραία πρωϊα, έναν ή δύο παίκτες τους ( κυρίως ξένους) στους οποίους κυρίως οφειλόταν η μέχρι τότε καλή τους πορεία, να τις εγκαταλείπουν «στα κρύα του λουτρού», επειδή έχουν καλύτερη πρόταση από αλλού. Όταν το ρόστερ, και επομένως και οι δυνατότητες των ομάδων αλλάζουν από μέρα σε μέρα, για τι πρωτάθλημα να μιλάμε; Ιδιαίτερα, όταν ξέρουμε από την αρχή τον πρωταθλητή…. Το σημαντικό στην όλη υπόθεση, είναι πως σε αυτό που ονομάζουμε «πρωτάθλημα» υπάρχουν και οι υποβιβασμοί! Στο ΝΒΑ αλλάζουν παίκτες «σαν τα πουκάμισα», όμως εκεί είναι «κλειστή λίγκα» στην οποία συμμετέχουν ορισμένες ομάδες, χωρις υποβιβασμους! Κατά τη γνώμη μου, η FIBA με αυτους τους κανονισμούς μεταγραφών, δίνει σημασία μόνο στα χρήματα και σε τίποτα άλλο! Κάποια στιγμή, θα πρέπει να αλλάξουν όλα αυτά, και ή οι ομάδες του πρωταθλήματός μας να αποτελέσουν «κλειστή λίγκα» χωρίς υποβιβασμούς αλλά με κάποια σοβαρά κριτήτια οικονομικής επιβιώσεως, ή μα καταργηθεί αυτό το αδιάκοπο «πήγαινε – έλα» των παικτών. Εάν βέβαια, θέλουμε να έχουμε ΑΘΛΗΜΑ και όχι ΘΕΑΜΑ!
------------------------------------------
    Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, διακρίνεται ιδιαίτερα για τα πρότζεκτ των φοιτητών του, συνεχώς. Τώρα, κατασκέυασαν drone με μεγάλες δυνατότητες! Απόδειξη, πως η γνώση και η ευφυία δεν μας λείπει, αλλά μας λείπει η στήριξη του κράτους. Πόσα και πόσα δεν έχουν κατασκευαστεί… Σε κανένα δεν υπήρξε στήριξη! Συμμετέχουν οι φοιτητές μας με τα πρότζεκτ τους σε διεθνείς διαγωνισμού, και συνήθως καταλαμβάνουν την πρώτη θέση! Και μέχρι εκεί…. Είναι η γενιά εγάλων δυνατοτήτων που έρχεται, την οποία εμείς φροντίσαμε να «χαντακώσουμε» πρίν να ανδρωθεί.
------------------------------------------
    ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ! Διοικητής σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης! Δυό χιλιαρικάκια το μήνα είναι αυτά! Συνταξιούχους που εχουν τα απαιτούμενα προσόντα, θα πάρουν; Όχι πως ενδιαφέρομαι, δηλαδή…. Αλλά νομίζω πως οι πλέον κατάλληλοι, θα ήταν στρατιωτικοί, που ξέρουν από διοίκηση κατ’ αρχή. Για τους άλλους, άντε να διοίκησαν πέντε – έξη νοματαίους σε γραφείο…. και να έχουν 7 – 8 μεταπτυχιακά σε άσχετα αντικείμενα….
------------------------------------------
    Στα φιλαράκια μας από ανατολων, και με τις τακτικές που ακολουθούν, αφιερώνω λίγους στίχους από παλιό τραγούδι:
«Φιρί , φιρί το πάς
Κι άλλο δεν θ’ αντέξω…
Φιρί, φιρί το πάς
και θα σου τις «βρέξω»,
φιρί φιρί το πάς
και ας λές πως μ’ αγαπάς…»
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου