Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (8/2/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (8/2/2020)
    Να που η τεχνολογία βοηθάει στις μέρες μας, σε κάθε περίπτωση. Πού να φανταστούν οι ζωοκλέφτες στην Κρήτη ( όπου η ζωοκλοπή δεν είναι αδίκημα άμα κλέψεις ένα ζώο για να το φάς… ) πως ο βοσκός… έβαλε GPS στα πρόβατα! Και έτσι, τους έπιασαν! Μου φαίνεται, πως αυτός ο βοσκός, άνοιξε νέους δρόμους στην φύλαξη κοπαδιών. Και όχι μόνο….
------------------------------------------
    Οι νόμοι, από ότι λένε φυσικά, γίνονται για να προστατεύουν τους πολίτες. Όμως, δεν είναι πάντα έτσι. Μία περίπτωση, είναι με τους «μπαταξήδες» ενοικιαστές. Καθυστερεί  λοιπόν ο ενοικιαστής, 1-2 μήνες να πληρώσει το ενοίκιο. Σού λέει χίλιες δυό δικαιολογίες, και εσύ , επειδή ελπίζεις ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί, κάνεις υπομονή. Οι 1-2 μήνες, γίνονται 3-4, και ο ενοικιαστής σου λέει καθαρά πως δεν θα σου δώσει τα ενοίκια, και θα φύγει μετά από 2-3 μήνες, όταν μπορεσει! Και εσύ, τι κάνεις; Πάς σε δικηγορους κτλ, για να βρείς το δίκιο σου. Να πάρεις τα χρωστούμενα, και να τον βγάλεις έξω. Αμ δε… Κατ’ αρχή, ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΑ! Όσο για να τον βγάλεις έξω, οι διαδικασίες είναι τόσο χρονοβόρες, που τελικά θα γίνει το δικό του! Ποιος λοιπόν προστατεύεται από τους νόμους; Ο… φτωχός και ταλαίπωρος ενοικιαστής που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, ή ο ιδιοκτήτης που προσδοκά μία ενισχυση του πενιχρού εισοδήματός του με την ενοικίαση; Εάν η υπόθεση φτάσει σε δικαστήρια, ο .. «ταλαίπωρος» ενοικιαστής θα πεί πως θέλει να πληρώσει, αλλά δεν έχει! Και την «κοπάνησε»! Το μπλέξιμο, το έχει ο ιδιοκτήτης. Δεν είναι τυχαίο, που πολλές τέτοιες περιπτώσεις καταλήγουν σε χειροδικίες ή και χειρότερα ακόμα. Γιατί δεν γίνεται μία «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΠΡΕΣ», σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε ο ενοικιαστής να αναγκαστεί να φύγει, θέλοντας ή μη, μέσα σε 10 μέρες; Κοινωνικό πρόβλημα; Πού θα πάει ο καημένος; Όμως, δεν είναι μόνο αυτό κοινωνικό πρόβλημα. Υπάρχουν πολλά… Το πρόβλημα του ιδιοκτήτη, ποιος το υπολογίζει;;;;;
------------------------------------------
    Τελικά, αυτοί οι Κινέζοι δεν τρώγονται με τίποτα! Από την μια, ανακοινώνεται ο θάνατος του γιατρού που αποκαλυψε τον κορονοϊό και νόσησε από αυτόν. Και από την άλλη, ανακοινώνουν πως ακόμα ζεί! Και λέμε «ακόμα», γιατί είναι στην εντατική και μόνο με θάυμα πλέον θα γλυτώσει. Κρίμα… Και όχι μόνο για αυτόν, αλλά για όλους όσους νόσησαν και πέθαναν. Η κρυψίνοια των κινέζων, ίσως έχει ένα ποσοστό ευθύνης.
------------------------------------------
    Δεν έχουν παράπονο οι φίλοι που μου  είπαν πως δεν βάζω τίποτα για Συρία και Λιβύη. Σήμερα, έχει πολλά! Και δεν έχει τίποτα για αναδρομικά και ΟΑΣΘ….
------------------------------------------
    Άντε, θα τα πουμε αύριο πάλι.
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου