Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020

Ενταφιάστηκαν 20 πεσόντες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αλβανία


Ενταφιάστηκαν 20 πεσόντες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αλβανία
    Με όλες τις προβλεπόμενες τιμές πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου η τελετή ενταφιασμού των οστών 20 Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών του ελληνοτταλικού πολέμου, στο στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κλεισούρας, στην Αλβανία.
    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, τα οστά ανευρέθησαν στο πλαίσιο εφαρμογής της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας - Αλβανίας του
2009 για την αναζήτηση, εκταφή, προσδιορισμό ταυτότητας και ενταφιασμό των πεσόντων της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα την περίοδο 1940-41.
    Στην τελετή, χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργυροκάστρου, κ. Δημητρίου, παρέστησαν εκπρόσωποι του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, η πρέσβυς της Ελλάδος στα Τίρανα, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, καθώς και εκπρόσωποι της Ομογένειας.
    Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως «
80 χρόνια μετά τη θυσία τους, οι ψυχές των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών θα αναπαυθούν εν ειρήνη και χαιρετίζει τη συνεργασία με την αλβανική πλευρά στο ιδιαίτερα ευαίσθητο και ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει στη συνέχιση των εργασιών επί του πεδίου και στην πλήρη εφαρμογή της διακρατικής αυτής συμφωνίας Ελλάδος-Αλβανίας».

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΔΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗΝ ΦΟΡΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΥΕΘΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΗΦΘΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ (30) ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥΣ ΕΒΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ Β/Η ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ. ΚΑΛΗ ΝΥΚΤΑ. ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή