Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (18/2/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (18/2/2020)
    Ένας φίλος που… «ξέρει πολλά», μου εξήγησε για το αραίωμα των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, τουλάχιστον στην γραμμή «14» ( ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ ), και την εξήγησή του, την βρήκα λογική! Μου είπε λοιπόν, πως ο αρμόδιος του ΟΑΣΘ για τα δρομολόγια, είναι Αρειανός. Για αυτό το λόγο, την γραμμή «14», από κάθε 5-7 λεπτά δρομολόγιο, την έκανε 20 – 25! Επειδή κατά την άποψή του, στην Τούμπα οι περισσότεροι είναι Παοκτσήδες! Ενώ το «10» ( ΧΑΡΙΛΑΟΥ ) το άφησε σχεδόν απείραχτο! Την πιθανότητα να είναι σωστός ο συλλογισμός, την βλέπω μεγάλη, αφού την ζώ καθημερινά!
------------------------------------------
    Με μεγάλη μακαριότητα αντιμετωπίζουμε την ανακοίνωση του ΟΗΕ για τις συντεταγμένες της Τουρκικής και Λιβυκής ΑΟΖ, μετά την συμφωνία τους. Μου θυμίζει εκείνο το ( όχι και τόσο ) μακρυνό 1974, όταν οι τούρκοι έκαναν απόβαση στην Κύπρο, και στα μάχιμα τμήματα του ελληνικού στρατού, που τους είχαν «στο πιάτο», τους έλεγαν: « ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ, ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΚΗΣΗ!». Και τελικά… έκαναν άσκηση! Μήπως κάτι παρόμοιο γίνεται με την συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης; Και εάν κάποια στιγμή τολμήσουμε να αντιδράσουμε, θα είναι αργά; Γνωστή η τακτική της Τουρκίας, με «τετελεσμένα γεγονότα»! Φαίνεται πως ένα από αυτά που μας χαρακτηρίζουν, το «Έλα μωρε, και τι έγινε;» έφτασε πλέον στα… ανώτατα στρώματα. Από την άλλη μεριά, όλοι ξέρουν πλέον, πως τον ΟΗΕ τον έχουν «γραμμένο» όλοι, ξέρετε πού!
------------------------------------------
    Επιτέλους, να και μια «πρωτιά» για την Ελλάδα στην Ευρώπη! Είναι, βάσει επισήμων στοιχείων, πρώτη στην ανεργία με ποσοστό 16,2%! Άντε, και εις ανώτερα…..
------------------------------------------
    Νομίζω, πως πολύ σωστά οι τοπικές αρχές στα νησιά θέλουν να αποφασίσουν οι ίδιες για τους χώρους που θα γίνουν αυτά τα περιβόητα «Κέντρα κλειστής φιλοξενίας» για τους λαθρομετανάστες. Βιάστηκε η κυβέρνηση να αποφασίσει στο στυλ: «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ». Το πρόβλημα δεν το έχουν οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών, αλλά τα νησιά και οι κάτοικοί τους. Πάλι καλά που το κατάλαβαν. Να δούμε, όμως, ΠΟΣΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ….
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου