Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Πέθανε το πρώτο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ από τη Γαλλία: Η θρυλική Domino


Πέθανε το πρώτο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ από τη Γαλλία: Η θρυλική Domino
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 78 ετών στο Παρίσι, μετά από μακροχρόνια ασθένεια, άφησε η ηθοποιός Κλοντίν Οζέ, το «πρώτο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ από τη Γαλλία».
    Η πανέμορφη Γαλλίδα ηθοποιός ήταν περισσότερο γνωστή στο ευρύ κοινό από την εμφάνισή της στο πλευρό του Σον Κόνερι στην ταινία Thunderball («Επιχείρηση Κεραυνός») του 1965.
    Γεννημένη τον Απρίλιο του 1941 στο Παρίσι η Οζέ ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο κιαι εκπροσώπησε τη Γαλλία στον διαγωνισμό Miss World το 1958, όπου βγήκε πρώτη αναπληρωματική. Παράλληλα έκανε μαθήματα Υποκριτικής εξασφαλίζοντας μικρούς ρόλους σε ταινίες ανάμεσά τους «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» το 1963 και το “Le Masque de Fer”, ρόλους που της έδωσε ο σύζυγός της σκηνοθέτης Πιερ Γκασπάρ Ουί.  Αλλά ήταν η συμμετοχή στην ταινία “Thunderball” του Τζέιμς Μποντ στο ρόλο της Domino που εκτόξευσε της φήμη της.
    Το τρέιλερ της ταινίας την περιέγραφε ως «νέα, όμορφη, παγιδευμένη, πιθανώς επικίνδυνη». Η τέταρτη ταινία με τις περιπέτειες του θρυλικού πράκτορα 007 γυρίστηκε στις Μπαχάμες προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στην Οζέ να εμφανιστεί με μαγιό σε σκηνές δράσης. Σε μιά συνέντευξή της το 1965 η Οζέ είχε πει ότι η εμφάνισή της στο πλευρό του Τζέιμς Μποντ ή σε ένα έργο του Μολιέρου ήταν «ένα παιχνίδι, το ίδιο πράγμα». Η Οζέ συνέχισε μετά τη δεκαετία του 1960 την καριέρα στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη και γύρισε την τελευταία της ταινία το 1995.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου