Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΕ


ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  ΣΕΕ
    Το Σάββατο  7  Δεκ. 2019 στον Ιερό Ναό του κοιμητηρίου Παπάγου Αττικής  πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Παπάγου  η επίσημη νεκρώσιμη ακολουθία και η  ταφή των οστών του ήρωα Υπολοχαγού ΠΖ  Παπαλαμπρίδη Γεωργίου, που έπεσε ηρωικά μαχόμενος κατά την τούρκικη εισβολή στη μαρτυρική Κύπρο μας το 1974. Τα  οστά του αναγνωρίστηκαν μετά από 45 χρόνια με τη μέθοδο DNA και μεταφέρθηκαν με C 130 για να ταφούν στην Ελλάδα. Το όλο τελετουργικό έγινε με δαπάνες του ΓΕΣ.
    Το ήρωα τίμησαν με την παρουσία τους ο διοικητής της  Στρατιάς, ανώτατοι – ανώτεροι και κατώτεροι Αξιωματικοί εκπροσωπώντας το ΓΕΣ, πολλοί  απόστρατοι Αξιωματικοί  και πλήθος κόσμου.
    Το Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας εκπροσώπησε ο Β΄ αντιπρόεδρος Γιώργος Τσακίρης, προσκεκλημένος από τον επίτιμο πρόεδρο της ΕΑΑΣ και πρόεδρο  της Τάξεως 1969 της ΣΣΕ, όπου ανήκει ο ήρωας,  Παντελή Μαυροδόπουλο. Με την ευκαιρία  συνομίλησε με δεκάδες συναδέλφους και εξέφρασε τα συλλυπητήρια  στους συμμαθητές του νεκρού ήρωα.
    Την  Τετάρτη 11 Δεκ. 2019 στην Αίθουσα Αντώνης Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε από το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών εκδήλωση με θέμα “9η Δεκεμβρίου παγκόσμια ημέρα μνήμης των θυμάτων των Γενοκτονιών”. Ομιλητές οι σκηνοθέτες Γιάννης Σμαραγδής, Μανούσος Μανουσάκης και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός.
    Το Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας εκπροσώπησε ο Β΄ αντιπρόεδρος Γιώργος Τσακίρης προσκεκλημένος του Δικτύου Αναγνώρισης Γενοκτονιών. Ευκαιρίας δοθείσης πήρε το λόγο. Αναφέρθηκε δι’ ολίγων στο Σύνδεσμο και κυρίως στη μεγάλη  ευκαιρία που δίδεται σήμερα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από πολλές κυβερνήσεις,  κοινοβούλια  της υφηλίου και τελικά από τον ΟΗΕ, τώρα που βλέπουν μέσω των ΜΜΕ  την προκλητική, μόνιμη, συνεχή, απειλητική συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου και της κυβέρνησης της Τουρκίας, που δε σέβονται όχι μόνο τις Διεθνείς Συνθήκες, αλλά ψεύδονται παραχαράσσοντας την ιστορία των  δύο λαών  και έρχονται σε αντιπαλότητα με τις κοινές θέσεις και αξίες όλων σχεδόν των κρατών του πλανήτη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου