Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Η εξέλιξη των χιλιάδων προσφυγών των στρ. συνταξιούχων στο Ελεγκτικό Συνέδριο


Η εξέλιξη των χιλιάδων   προσφυγών των στρ. συνταξιούχων στο Ελεγκτικό Συνέδριο
Νικόλαος Ναούμ, Αντγος  ε.α.
      Στην ιστοσελίδα www.hellasmil.gr της ΠΟΣ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών) καταχωρήθηκε η  παρακάτω  Ανακοίνωση, η οποία είναι εξαιρετικού ενδιαφέροντος και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής ,διότι έχει σχέση με την εξέλιξη των πάσης φύσεως χιλιάδων προσφυγών που έχουν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο από Απόστρατους Αξιωματικούς και Οικογένειες  εκλιπόντων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
    Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της  ΠΟΣ Ταξίαρχος εα Νικολόπουλος Βασίλειος συναντήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου με τον  νέο Πρόεδρο του Ελ.Συν  - πρώην Πρόεδρο του ΙΙΙ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου- κ.Σαρμά Ιωάννη μαζί με τον νομικό σύμβουλο της ΠΟΣ Δικηγόρο κ. Μαλισάγκο Αναστάσιο που ασχολείται με  προσφυγές των στρ.συνταξιούχων και ο οποίος υπήρξε επί 15 χρόνια νομικός σύμβουλος της εφημερίδας μας "Φλόγα της Μακεδονίας".
    Επισημαίνεται η  εξαιρετική σημασία που έχει η επίλυση του προβλήματος της καθυστερήσεως της εκδικάσεως των διαφόρων προσφυγών και η εν συνέχεια ταχύτερη  έκδοση των σχετικών Αποφάσεων του Ελ.Συν. Πάντως ιδιαίτερη σημασία έχει η δήλωση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου ,ότι θα επιδιωχθεί η εκδίκαση μέχρι το τέλος του 2020 (!!!)  όλων των προσφυγών που έχουν σχέση με τους νομούς ν.2038 2000 και ν.3016/2002,που  αφορούν τη χορήγηση των αναδρομικών συντάξεως από το 2000 μέχρι το τέλος του 2007 για τους αποστρατευθέντες προ του 2000 και 2002.
    Ως γνωστόν με τέτοιες προσφυγές έχουν δικαιωθεί αρκετές  χιλιάδες στρ. συνταξιούχων και μάλιστα έχουν λάβει  από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τις προβλεπόμενες χρηματικές αποζημιώσεις ,όπως αυτό συνέβη προσωπικά  και με τον υπογράφοντα προ αρκετού χρόνου. Επί των προσφυγών ενημερώναμε με την εφημερίδα "Φλόγα της Μακεδονίας"  τους Απόστρατους από το 2002 ,διότι  ορισμένοι αμφέβαλλαν ,ότι αυτού του είδους οι  πρόσφυγες   θα έχουν  ουσιαστικό οικονομικό αποτέλεσμα .Μάλιστα  συνιστούσαμε την υποβολή των αναγκαίων προσφυγών (Ενστάσεων -Εφέσεων -Αγωγών),διότι μέχρι τον Απρίλιο του 2012 δεν ήταν αναγκαία  η χρησιμοποίηση  Δικηγόρου ,ενώ μετά από αυτήν ημερομηνία ήταν υποχρεωτική  και έτσι τότε ο καθένας  ενδιαφερόμενος μπορούσε μόνος του , να προσφύγει με την ανάλογη διαδικασία  στο Ελεγκτικό Συνέδριο καταβάλλοντας κάποιο παράβολο .
    Πλέον αυτού δημοσιεύαμε  στην εφημερίδα τον τύπο δηλαδή το "δικόγραφο" των προσφύγων ,που έπρεπε να υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο με την απαιτούμενη διαδικασία .Κατόπιν των παραπάνω  συγχαίρουμε τον Πρόεδρο της  ΠΟΣ   και τον νομικό σύμβουλό της για αυτή την πρωτοβουλία ,η οποία εκτιμούμε, ότι ήταν πολύ χρήσιμη για τους στρ.συνταξιούχους.
    Αξίζει ,να επισημανθεί ότι  ο Πρόεδρος της ΠΟΣ είναι ο μοναδικός  Πρόεδρος Σωματείου -κατά τον Αστικό Κώδικα- στρατιωτικών , που προέβη σε μία τέτοια ενέργεια.
    Τελειώνοντας  μολονότι ο στόχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι αρκετά φιλόδοξος ,διότι υπάρχουν χιλιάδες πρoσφυγές που δεν έχουν εκδικαστεί επί μία δεκαετία ,θεωρούμε, ότι μπορεί, να επιτευχθεί με την δραστηριοποίηση του προσωπικού του Ελ.Συν και  την προσωπική συμβολή του νέου Προέδρου του, λόγω της διαθέσεως του για την επίλυση "χρονιζουσών"  υποθέσεων ,δεδομένου άλλωστε  ότι είναι  βαθύς γνώστης όλων των προβλημάτων ,λόγω και της μεγάλης εμπειρίας  του από τη μακροχρόνια  υπηρεσία του στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
    Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ,να απευθυνθούν στον Πρόεδρο της ΠΟΣ  Ταξχο  Νικολόπουλο Β.( Κιν.6972-717990 και  Στρατιωτικό WIND *779900)  και στον νομικό  σύμβουλο της ΠΟΣ Δικηγόρο Κ.Μαλισάγκο Α.(Τηλ.2310-508414 και Κιν.6974-366654).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου