Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ αύξων αριθμός 195


ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
    Θέλοντας να ξυπνήσω τις αναμνήσεις και το παιδί που κρύβεται μέσα σε όλους, κάθε εβδομάδα, θα βάζω ένα τεύχος από την έκδοση ‘’ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ’’ ( ή ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ όπως τα λέγαμε πιτσιρικάδες ), από την προσωπική μου συλλογή, για να αναπολήσουν τις μέρες που τρέχαμε στο περίπτερο την ημέρα κυκλοφορίας του. Έκανε μόνο 3 δραχμές.
    Η ποιότητα του τεύχους, είναι ανάλογη του χρόνου και της καταστάσεως, αφού η αρχή τους έγινε την δεκαετία του ’50. ( 1954)
    Σήμερα, σας έχω το τεύχος «ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ α/α 195. .   Ντόναλντ Ντακ. Στην 14σέλιδη ιστορία του Τόνι Στρομπλ "Τα χρυσά αυγά", όπου επαναλαμβάνεται σε άλλη διάσταση η ιστορία του Μίδα. Επίσης μια ιστοριούλα του Μπράντμπερι με τον Πλούτο (Μοναχός σου χόρευε) κι άλλη μία με τον Ντόναλντ "Αγαπάτε τα μηρμύγκια. Κυκλοφόρησε Κυριακή 17 Νοεμβρίου 1957 με υπέροχο εξώφυλλο του Καρλ Μπαρκς.
    Το συγκεκριμένο τεύχος, στην Αμερική κυκλοφόρησε από την DELL (nr. 55, SEPTOKT 1957) με το ίδιο εξώφυλο.
    Ελπίζω και οι μικρότεροι να τα ευχαριστηθούν. Σίγουρα, είναι καλύτερα από τις πολιτικές αναλύσεις.    Πατήστε στο λίνκ  http://andremelez.blogspot.gr/   και γυρίστε νοερά 55 – 60 χρόνια πίσω……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου