Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (11/12/2019)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (11/12/2019)
  Σίγουρα, η Λιβύη πολεμικό ναυτικό έχει, με τόσα χιλιόμετρα ακτογραμμή στην Μεσόγειο. Κάποτε, ίσως ήταν αξιόπιστο, όμως μετά τις περιβόητες «Καταιγίδες της ερήμου» και τον θάνατο του Καντάφι, δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου οι μισοί πολεμούν τους άλλους μισούς και έχουν δύο κυβερνήσεις τις οποίες άλλοι αναγνωρίζουν και αλλοι όχι. Τώρα, αυτό που είπε ο ελληνοσπουδαγμένος ( ΣΝΔ ) αρχηγός του ναυτικού, πως «Έχει εντολή να βυθίσει τουρκικά πλοία», δεν ξέρω, εάν έρθει η στιγμή της κρίσεως, εχει την δυνατότητα να το κάνει. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ και να στείλει στον πάτο 2-3 τούρκικα παμπόρια! Και με βάση τις πιθανότητες να στείλουν στρατό οι τούρκοι στην Λιβύη να υποστηρίξει τους συμμάχους τους, εάν αυτό συμβεί, σίγουρα θα υπάρξει και ναυτική εμπλοκή. Προς το παρόν, εμείς καθόμαστε και περιμένουμε. Φυσικά, αφού δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα διαφορετικό!
------------------------------------------
    Η επίσκεψη και ξενάγηση στην «υπόγεια πόλη» της Θεσσαλονίκης, είναι καταπληκτική και συνιστώ την παρακολούθησή της. Έτσι θα αντιληφθούμε και τις καταστροφές που έχει προκαλέσει όχι το πέρασμα των αιώνων, αλλά… το μετρό!
------------------------------------------
    Φιλόδοξο το σχέδιο της κυβερνήσεως, να δημιουργήσει οικονομικά κίνητρα ( 3.000 τον μήνα) στους Έλληνες επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό λόγω της κρίσης, και μακάρι να λειτουργήσει. Όμως μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία που αστίζει τους Έλληνες ( νέους και όχι και τόσο νέους…) που βλέπουν πως δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, και θα την είχαν «κάνει» και αυτοί προς τα έξω, εάν δεν είχαν κάποιες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, στις οποίες φυσικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν….
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου