Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Φιλιππίνες: Εβαλαν πρόστιμο 50 δολαρίων σε τουρίστρια με μπικίνι κορδόνι


Φιλιππίνες: Εβαλαν πρόστιμο 50 δολαρίων σε τουρίστρια με μπικίνι κορδόνι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Πρόστιμο ύψος 48,5 δολαρίων κλήθηκε να πληρώσει μια τουρίστρια στην Ταϊβάν επειδή τόλμησε να φορέσει ένα υπερβολικά αποκαλυπτικό μπικίνι σε παραλία.
    Η 26χρονη Λιν Τζου Τινγκ ήταν σε διακοπές με τον φίλο της στο δημοφιλές τουριστικό νησί Μπορακάι στις Φιλιππίνες και επισκέφθηκε την παραλία Πούκα φορώντας ένα στρινγκ μπικίνι. Οι έκπληκτοι θεατές δημοσίευσαν αρκετές φωτογραφίες της με μαγιό, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έγιναν viral και τις μοιράστηκαν πάνω από 55.000 χρήστες, οι οποίες τράβηξαν την προσοχή των Αρχών. Το αποτέλεσμα ήταν η νεαρή να εντοπιστεί αργότερα στο ξενοδοχείο της και να συλληφθεί.
Απαράδεκτο για την συντηρητική κοινωνία των Φιλιππίνων
    Ο Τζες Μπαγιόν, αρχηγός της Αστυνομίας της Μαλαισίας, που περιλαμβάνει και το τουριστικό αυτό νησί, δήλωσε στην εφημερίδα Philippine Daily Enquirer: «Αρκετοί κάτοικοι και τουρίστες τράβηξαν φωτογραφίες της την Τετάρτη και την Πέμπτη εξαιτίας του μαγιό που φορούσε. Ήταν στην κυριολεξία ένα στρινγκ. Στην συντηρητική μας κοινωνία, είναι απαράδεκτο».
    Η τουρίστρια, από την πλευρά της δήλωσε ότι δεν ήξερε πως το μπικίνι απαγορευόταν στο νησί και πως ήταν προσωπική της μορφή έκφρασης. Της επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 φιλιππινέζικων πέσο (48,5 δολαρίων), τα οποία και της είπαν ότι θα έπρεπε να πληρώσει για να μπορέσει να φύγει από το νησί, όπως ήταν προγραμματισμένο στις 11 Οκτωβρίου.
    Τέλος, οι Αρχές έσπευσαν να παροτρύνουν τους τουρίστες να τηρούν τους «ενδυματολογικούς κανόνες» ως μορφή σεβασμού για τον πολιτισμό των Φιλιππίνων μετά το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου