Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Νέο μέλος στην παρέα του Αστερίξ - Μία έφηβη επαναστάτρια η πρωταγωνίστρια στο γαλατικό χωριό


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ! ( ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΟΓΑ )
Νέο μέλος στην παρέα του Αστερίξ - Μία έφηβη επαναστάτρια η πρωταγωνίστρια στο γαλατικό χωριό
    Νέο μέλος απέκτησε από την Πέμπτη η παρέα του Αστερίξ και Οβελίξ καθώς στο 38ο τεύχος με τίτλο «ο Αστερίξ και η κόρη του αρχηγού» που κυκλοφόρησε, για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια, πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι μια έφηβη επαναστάτρια.
    Πρόκειται για την Αδρεναλίνη, την κόρη του βασιλιά των Γαλατών, Βερκιγκετορίξ, η οποία υποχρεώνει τον Αστερίξ και τον Οβελίξ, να την κυνηγούν σε μια εφηβική «έκρηξή» της.
    Η Αδρεναλίνη με τα μακρά κόκκινα πλεκτά μαλλιά, τα μαύρα παντελόνια, τα χρυσά ακουστικά και την κακή εφηβική διάθεση, κρατάει τον Αστερίξ και τον «ευτραφή» και επιστήθιο φίλο του Οβελίξ, να τρέχουν πίσω της κατά την διάρκεια της εφηβικής της εξέγερσης.
    Δημιουργοί είναι ο σεναριογράφος, Ζαν-Ιβ Φερί και ο σκιτσογράφος, Ντιντιέ Κονρά.
    «
Δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν χαρακτήρα που θα βασίζεται στη σαγηνευτική του πλευρά, όπως συνήθως συμβαίνει με τους θηλυκούς χαρακτήρες στα Αστερίξ. Τις περισσότερες φορές είναι νέες, ελκυστικές γυναίκες, που αποπλανούν τον Οβελίξ και ο ρόλος τους αναλώνεται σε αυτό και ολοκληρώνεται εκεί», είπε ο Ντιντιέ Κονρά.
    Πρόσθεσε μάλιστα πως, «
Μόλις έχει έχει μεγαλώσει ηλικιακά, χωρίς όμως να έχει αναπτυχθεί σε κανονική γυναίκα. Έτσι η γυναικεία της πλευρά είναι επικεντρωμένη στο πρόσωπο της και μόνο».
   
Όσο για τους διαλόγους της Αδρεναλίνης, σε επίπεδο λεξιλογίου, ήταν αρκετά διασκεδαστικό γιατί
έπρεπε να δημιουργήσω ένα είδος εφηβικής γλώσσας της εποχής εκείνης, του 50 π.Χ. Επειδή δεν διαθέτουμε σχετικές γραπτές πηγές, είχαμε την ιδέα να χρησιμοποιήσουμε ορισμένες εκφράσεις των σημερινών εφήβων», δήλωσε ο Φερί.
    Οι δύο δημιουργοί ρωτήθηκαν και για το αν η Αδρεναλίνη έχει ομοιότητες με την Σουηδή νεαρή ακτιβίστρια για το περιβάλλον Γκρέτα Τούνμπεργκ, με τους δύο να απαντούν ότι οι όποιες ομοιότητες είναι τυχαίες και όχι προϊόν πρόθεσης.
    Έτσι οι δύο βασικοί ήρωες, Αστερίξ και Οβελίξ, στην νέα του περιπέτεια είναι επιφορτισμένοι με την προστασία της Αδρεναλίνης από τους Ρωμαίους, οι οποίοι έχουν συλλάβει τον πατέρα της. Μόνο δεν είναι και τόσο εύκολο, καθώς το ατίθασο και επαναστατικό της πνεύμα διαταράσσει την καθημερινή ζωή του γαλατικού χωριού.
    Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κόμικ με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ κυκλοφόρησε το 1959 και έχει πουλήσει πάνω από 370 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Έχει μεταφραστεί σε πάνω από 100 γλώσσες κι έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλές ταινίες και σειρές καρτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου