Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ «ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΙΠΚΡΕΣ» (1965)


ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ
ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ  «ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΙΠΚΡΕΣ» (1965)
  Τα πρώτα χρόνια της νιότης μας, ο κινηματογράφος ήταν μια βασική διασκέδαση, ατομική,  με την παρέα, αλλά και οικογενειακή. Ξέραμε το είδος των ταινιών που παίζει κάθε κινηματογράφος, και διαλέγαμε ανάλογα. Τότε, οι κινηματογράφοι Β΄Προβολής έβαζαν δύο έργα, και ανάλογα με τον κινηματογράφο ήταν αξιόλογα..
    Το «ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ» θα προβάλει δύο παλιές ταινίες την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, αριστουργήματα της παγκοσμίου παραγωγής.
   Θα είναι ταινίες δράσεως ( περιπέτειες, ιστορικές, γουέστερν, αστυνομικές) κυρίως από 1940 μέχρι 1970. Αξίζει να τις δούμε!
  Για σήμερα, έχουμε την ταινία του 1965 «ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΙΠΚΡΕΣ» (The Ipcress File )
    Ο Απόρρητος Φάκελος Ίπκρες (αγγλικά: The Ipcress File) είναι μια κατασκοπεύτικη ταινία βρετανικής παραγωγής του 1965 σε σκηνοθεσία Σίντνεύ Φιούρι και σενάριο των Μπιλ Καναγουέι και Τζέιμς Ντόραν, βασισμένο στη ομώνυμη νουβέλα του Λεν Ντέιτον. Πρωταγωνιστεί ο Σερ Μάικλ Κέιν.
    Ο πρώην κατάδικος Harry Palmer προωθείται στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και μπλέκεται στην υπόθεση `Ιπκρες`. Στην πορεία αποδεικνύεται πόσο ανέτοιμος είναι να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις που του παρουσιάζονται, καθώς έχει να κάνει με την απαγωγή επιστημόνων και την εξαφάνιση των αρχείων τους, οι οποίοι μετά την επανεμφάνισή τους έχουν δεχθεί πλύση εγκεφάλου και είναι πλέον άχρηστοι.
Ηθοποιοί: Μάικλ Κέιν, Γκάι Ντόλμαν, Νάιτζελ Γκριν, Σου Λόιντ, Γκόρντον Τζάκσον, Όμπρεϊ Ρίτσαρντς, Φρανκ Γκάτλιφ, Τόμας Μπαπτίστε, Όλιβερ Μακγκρίβι, Φρέντα Μπάμφορντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου