Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (20/10/2019)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (20/10/2019)
     Πολύ καλή σκέψη, η παραγωγή ηλεκτρικου ρεύματος για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, από τα ελαστικά, όπως την περιγράφει το δημοσίευμα. Όμως, υπάρχει και πιο απλός ( ίσως) τρόπος, βασιζόμενος στις αρχές του ηλεκτρομαγνητισμού. Εάν   κάποια κατασκευή – συνδεσμολογία  κτλ, τοποθετηθεί κατάλληλα στα πίσω λάστιχα του αυτοκινήτου ( όχι στο ελαστικό, αλλά στους άξονες) βασιζόμενη στη λειτουργία του ΠΗΝΙΟΥ, μπορεί με την περιστροφή να παράξει ηλεκτρικό ρεύμα! ( ΡΟΤΩΡ – ΣΤΑΤΩΡ ) Οπότε, όσο κινείται το αυτοκίνητο, θα μπορέι να φορτίζει τους συσσωρευτές του. Η ιδέα, είναι επιστημονικά εφαρμόσιμη, και απορώ γιατί μέχρι τώρα δεν το σκέφτηκαν. Πρακτικά, καταργεί την σύνδεση του αυτοκινήτου σε φορτιστή για φόρτιση των συσσωρευτών του. Ή μήπως το σκέφτηκαν, αλλά… δεν συμφέρει τις εταιρείες; Γιατί, τον οδηγό τον συμφέρει απολύτως!
------------------------------------------
    Άντε πάλι! Μας έφεξε! ( Σε όσους θα «φέξει», τέλος πάντων…) Έρχεται… κοινωνικό μέρισμα! Άντε, και σε καλή μεριά! Η αλήθεια είναι, πως κάποιοι το περιμένουν «πώς και πώς», δικαιολογημένα, αφού το έχουν άμεση ανάγκη.
------------------------------------------
    Καλά, περίμενε κανένας πως η Γερμανία θα δεχόταν έστω και να συζητήσει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων του Β΄ Π΄Π΄; Ουδεμία πιθανότης! Η μόνη πιθανότητα, είναι να μας τα δώσουν σε προπολεμικά μάρκα….
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

2 σχόλια:

  1. Αν είχε εφευρεθεί οποιαδήποτε διάταξη που να παράγει ενέργεια περισσότερη από όση καταναλώνει θα είχε λυθεί το "αεικίνητο". Μην μπερδεύεσαι. Άλλο παραγωγή ενέργειας από ενεργή διάταξη και άλλο εκμετάλλευση ήδη υπάρχουσας ενέργειας από στατικά φορτία που συνυπάρχουν σε ενα αυτογενώς εγκεκλεισμένο ενεργειακό σύστημα αλλά δεν παράγονται από αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφώς Κώστα μου θα είχε επιλυθεί το αεικίνητο, πράγμα αδύνατο! Όμως, ακόμα και οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις προήλθαν απο ατελείς ιδέες, οι οποίες με την συμμετοχή άλλων, περισσότερα γνωριζόντων, βελτιώθηκαν και "κυκλοφόρησαν". Η σκέψη μου ήταν, πως μπορεί να υπάρξει κάποια διάταξη, που να ελαχιστοποιεί το απαιτούμενο έργο, για την παραγωγή ενέργειας για την φόρτιση. Φυσικά, εαν ήταν εύκολο, θα το είχαν κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή