Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ «Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ» (1964)


ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ
ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ  «Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ» (1964)
  Τα πρώτα χρόνια της νιότης μας, ο κινηματογράφος ήταν μια βασική διασκέδαση, ατομική,  με την παρέα, αλλά και οικογενειακή. Ξέραμε το είδος των ταινιών που παίζει κάθε κινηματογράφος, και διαλέγαμε ανάλογα. Τότε, οι κινηματογράφοι Β΄Προβολής έβαζαν δύο έργα, και ανάλογα με τον κινηματογράφο ήταν αξιόλογα..
    Το «ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ» θα προβάλει δύο παλιές ταινίες την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, αριστουργήματα της παγκοσμίου παραγωγής.
   Θα είναι ταινίες δράσεως ( περιπέτειες, ιστορικές, γουέστερν, αστυνομικές) κυρίως από 1940 μέχρι 1970. Αξίζει να τις δούμε!
  Για σήμερα, έχουμε την ταινία του 1964 «Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ» (The Fall of the Roman Empire)   
    Εντυπωσιακή υπερ-παραγωγή, που αφηγείται την παρακμή της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας, με τις διώξεις των Χριστιανών και τους ατελείωτους κατακτητικούς πολέμους.
    Τα τελευταία χρόνια της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας χαρακτηρίστηκαν από την ηγεσία του αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου (Alec Guinness) και τις μετέπειτα διαμάχες του γιού του, Κόμοδου (Christopher Plummer), με τον νικηφόρο στρατηλάτη των λεγεώνων, Γάιο Λίβιο (Stephen Boyd).
    Η ταινία, που θεωρείται το "επικό" έργο του μεγάλου σκηνοθέτη Anthony Mann, διαθέτει τα πιο μεγάλα και πρωτοκλασάτα ονόματα του ευρωπαικού κινηματογράφου εκείνης της δεκαετίας...
Ηθοποιοί: Sophia Loren, Stephen Boyd, Alec Guinness, Christopher Plummer, James Mason, Ομαρ Σαριφ, Μέλ Φερέρ, Άντονυ Κουέηλ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου