Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Ο Πούτιν με πέτσινο μπουφάν καβάλησε μηχανή - Οι βόλτες στην Κριμαία με τους «Λύκους της Νύχτας»


Ο Πούτιν με πέτσινο μπουφάν καβάλησε μηχανή - Οι βόλτες στην Κριμαία με τους «Λύκους της Νύχτας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβαιναν στη Μόσχα για να διαδηλώσουν κατά της διακυβέρνησης του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος φορώντας δερμάτινα έκανε βόλτες με μια μηχανή Ural στην Κριμαία συντροφιά με τους «Λύκους της Νύχτας», μια παρέα εθνικιστών μοτοσικλετιστών.
    Ο Πούτιν βρέθηκε στη Σεβαστούπολη για να μετάσχει στις ετήσιες εκδηλώσεις της λέσχης μοτοσικλετιστών, που είναι από τους πιο ένθερμους φαν του και υποστηρίζουν την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Εθεάθη μάλιστα να βολτάρει χωρίς κράνος δίπλα στον ηγέτη της λέσχης, Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοφ, γνωστό και ως «Ο Χειρουργός».
    Ο 66χρονος Πούτιν, που αρέσκεται να προβάλει την εικόνα ενός δυναμικού, σφριγηλού, αρρενωπού ηγέτη, έχει φωτογραφηθεί στο παρελθόν ημίγυμνος να ιππεύει ή να ξαπλώνει στο καναβάτσο αντιπάλους του στο τζούντο. Αλλά η τελευταία του εμφάνιση, σχολιάζουν δυτικά ΜΜΕ, «θύμιζε περισσότερο οντισιόν των Village People τη δεκαετία του 1970».
    Αργότερα ο Πούτιν απευθύνθηκε στους μοτοσικλετιστές φίλους του, λέγοντας ότι αποτελούν «άριστο παράδειγμα για τους νέους της χώρας», την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι διαδήλωναν στη Μόσχα και άλλες πόλεις για τέταρτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο κατά της αυταρχικής διακυβέρνησής του φωνάζοντας «κάτω ο Τσάρος» και ζητώντας να επιτραπεί να μετάσχουν στις τοπικές εκλογές της ρωσικής πρωτεύουσας τον ερχόμενο μήνα υποψήφιοι της αντιπολίτευσης, με την αστυνομία να συλλαμβάνει κάπου 275 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου