Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019

Πλοίο γερμανικής ΜΚΟ περιμάζεψε 100 λαθρομετανάστες στη Μεσόγειο


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ( Και με τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ )
Πλοίο γερμανικής ΜΚΟ περιμάζεψε 100 λαθρομετανάστες στη Μεσόγειο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Mission Lifeline ανακοίνωσε απόψε ότι διέσωσε στη Μεσόγειο περίπου 100 λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε ένα φουσκωτό, υποστηρίζοντας ότι το πλήρωμα του σκάφους της, του Eleonore, απειλήθηκε από τη λιβυκή ακτοφυλακή.
    Το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν οι λαθρομετανάστες είχε ήδη ξεφουσκώσει, ανέφερε η οργάνωση, όταν οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρθηκαν κατεπειγόντως στο διασωστικό σκάφος. Το Eleonore, μήκους είκοσι μέτρων, πλέει υπό γερμανική σημαία.
     «Ένα στρατιωτικό σκάφος της ακτοφυλακής της Λιβύης πλησίασε με μεγάλη ταχύτητα και απείλησε το πλήρωμα» αλλά στη συνέχεια απομακρύνθηκε, ανέφερε η οργάνωση σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.
    Το Lifeline, ένα άλλο σκάφος της ίδιας ανθρωπιστικής οργάνωσης, με σημαία Ολλανδίας, κατασχέθηκε τον Ιούνιο από τη Μάλτα, όπου είχε ελλιμενιστεί μεταφέροντας περισσότερους από 230 λαθρομετανάστες. Ο πλοίαρχός του, ο Κλάους-Πέτερ Ράις, κατηγορείται από τις αρχές της Μάλτας και της Ιταλίας για παράβαση των κανόνων επειδή αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές της λιβυκής ακτοφυλακής. Καταδικάστηκε σε υψηλό πρόστιμο για παρατυπίες σχετικές με την εγγραφή του πλοίου στο νηολόγιο, αλλά έχει ασκήσει έφεση. Ο Ράις έχει αναλάβει τώρα πλοίαρχος του Eleonore.
    Νωρίτερα, οι ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας ανακοίνωσαν ότι διέσωσαν 73 λαθρομετανάστες που διέτρεχαν κίνδυνο στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της αρμοδιότητάς τους. Όλοι τους μεταφέρθηκαν ήδη στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου