Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019

Αυξάνεται και πάλι από 12 σε 15 μήνες η εναλλακτική θητεία των αντιρρησιών συνείδησης


Αυξάνεται και πάλι από 12 σε 15 μήνες η εναλλακτική θητεία των αντιρρησιών συνείδησης
    Καταργείται η ευνοϊκή ρύθμιση για τους αντιρρησίες συνείδησης που είχε περάσει επί ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές (στις 13 Ιουνίου συγκεκριμένα), σύμφωνα με την οποία μειωνόταν η εναλλακτική στρατιωτική θητεία από τους 15 μήνες στους 12 μήνες.
    Τώρα ο νέος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής εισηγήθηκε την επαναφορά της ρύθμισης στους 15 μήνες κάτι που θα αρχίσει να εφαρμόζεται μέσω της σχετικής υπουργικής απόφασης. Όπερ σημαίνει ότι όσοι δήλωσαν αντιρρησίες συνείδησης το χρονικό διάστημα από τα μέσα
Ιουνίου μέχρι και σχεδόν τα τέλη Αυγούστου γλίτωσαν τρεις μήνες εναλλακτικής θητείας. Όλοι οι υπόλοιποι θα υπηρετήσουν εναλλακτικά για 15 μήνες.
    Στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης παρατήρησαν ότι από τη στιγμή που πέρασε το μέτρο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όλως... τυχαίως άρχισαν να αυξάνονται οι αντιρρησίες συνείδησης που ήθελαν να πραγματοποιήσουν άοπλη εναλλακτική θητεία παρέχοντας έργο σε δημόσιες υπηρεσίες όπως είναι για παράδειγμα τα ΕΛΤΑ της περιοχής τους.
Ποιοι είναι αντιρρησίες συνείδησης
    Θυμίζουμε ότι βάσει του
νόμου 3421/2005 «όσοι για λόγους συνείδησης αρνούνται να εκπληρώσουν τη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση, επικαλούμενοι τις θρησκευτικές ή ιδεολογικές τους πεποιθήσεις, μπορεί να αναγνωρίζονται ως αντιρρησίες συνείδησης», ενώ σύμφωνα με την παράγραφο 2, ως λόγοι συνείδησης που μπορεί κάποιος να επικαλείται για να αναγνωρισθεί ως αντιρρησίας συνείδησης, θεωρούνται όσοι έχουν σχέση με μία γενική αντίληψη περί ζωής, βασισμένη σε συνειδητές θρησκευτικές, φιλοσοφικές ή ηθικές πεποιθήσεις, που εφαρμόζονται από το άτομο απαράβατα και εκδηλώνονται με τήρηση ανάλογης συμπεριφοράς.

1 σχόλιο:

  1. Κανονικά, εάν για κάποιο λόγο πρέπει να δεχθούμε ότι υπάρχουν αντιρρησίες συνείδησης, θα έπρεπε να υπηρετούν τον διπλάσιο εάν όχι τον τριπλάσιο χρόνο από τους λοιπούς. Τί θα πεί αντιρρησίας; Δηλαδή εάν γίνει κάτι με τους κακούς γείτονες που έχουμε, τα άλλα παιδιά θα χύνουν το αίμα τους(Γι' αυτό δεν υπάρχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις;), και αυτά τα λωκόπαιδα θα στέλνουν επιστολές από τα ΕΛΤΑ της γειτονιάς τους; Έτσι το πάμε; Του χέστη η μάνα χαίρεται, και του αντρειωμένου κλαίει; ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ΄. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή