Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ Η ΑΣΥΛΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ!!


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ Η ΑΣΥΛΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ!!
αυτά που ξέραμε και ...δεν ...λέγαμε!!
    Πριν πάρα πολλά χρόνια μετά τον Νόμο Πλαίσιο, όπως χαρακτηρίστηκε τότε  (δεν αναφέρω χρονολογία να μην ακυρώσω... την πραγματικότητα) το πανεπιστημιακό άσυλο αποτελούσε ένα ταμπού ένα τοτέμ, που όλοι προσκυνούσαν στην "σοφή" πρόβλεψη του νομοθέτη!!
    Οι διακινούμενες ιδέες και θεωρίες επιστημονικές, κοινωνικές, πολιτικές και άλλες, αποτελούσαν αντικείμενο προστασίας ακόμη και αν απέβλεπαν στην βίαια ανατροπή και με... αίμα του όποιου πολιτικού καθεστώτος!!
    Δεν υπάρχει αντίρρηση ότι ,οι ιδέες είναι ένα άϋλο πνευματικό αγαθό, που δεν πρέπει να αστυνομεύεται και να δεσμεύεται με πνευματικές χειροπέδες και να φυλακίζεται η σκέψη στα κάτεργα της μονολιθικότητας της σκέψης.
    Μεγάλη η ρήση του Βολταίρου "
μπορώ να διαφωνώ μαζί σου, αλλά θα σε υπερασπιστώ να διατυπώνεις την άποψη σου".
    Διαφωνούμε πολλοί με σκέψεις, πρακτικές,  βιωμένες συμπεριφορες και δράσεις και αντιδράσεις, που προσκρούουν στο περι δικαίου (
και σωστού) αισθήματος της μεγάλης πλειονοψηφίας, αλλά ανεχόμαστε... τα πάντα!!
    Πολλά έχουν γραφεί για το πανεπιστημιακό άσυλο, από σχετικους και κυρίως από άσχετους και... κατευθυνόμενους!
    Θα σας αναφέρω περιστατικό που αποδεικνύει την "σοφή" νομική σύλληψη και... εκμετάλλευση της έννοιας του ΑΣΥΛΟΥ.
    Στην Κομοτηνή ,όπου η έδρα του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, λειτουργούσε η Νομική Σχολή της, σε εγκαταστάσεις που προοριζόταν για Γυμνάσια-Λύκεια. Ο χώρος της Ανατολικής πλευράς, με τη τεράστια αυλή του, ήταν πάντα ανοικτός και προσβάσιμος χώρος ΣΕ ΟΛΟΥΣ, χωρίς κανένα έλεγχο των εισερχομένων.   Αποτελούσε μετά το άπλωμα του σκότους (
και ας είχε κάποιον φωτισμό) σημείο συναντήσεων νέων ερωτευμένων φοιτητών και άλλων εξωπανεπιστημιακών ,που κάλυπταν την σχέση τους με το....... πανεπιστημιακό.... άσυλο!!!
    Ουδείς ψόγος όταν τα νιάτα ... ερωτεύονται!!
    Κάποιο χειμωνιάτικο και κρύο βράδυ, που η κίνηση ήταν ασήμαντη στην πόλη (
γιατί τότε εκτός της Νομικής Σχολής δεν υπήρχε άλλη Σχολή), συνέβει το εξής περιστατικό..
    Δύο νεαροί, ο κοντός και ο ψηλός , γέμισαν τους τοίχους της Κομοτηνής με κόκκινα συνθήματα, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι της πόλης να τηλεφωνούν στην Αστυνομία και να καταγγέλλουν το γεγονός.   
    Περιπολικό του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, με επικεφαλής παλιό και έμπειρο ανθυπασπιστή, εντόπισε τους φερόμενους ως δράστες ( μία νέα αδόκιμη και προβληματική?? Διατύπωση ) σύμφωνα με τα εξωτερικά καταγγελθέντα παρουσιαστικά τους να κρατούν στα χέρια ό ένας ένα δοχείο με την κόκκινη μπογιά και ο άλλος τις βούρτσες, κοντά στη Νομική Σχολή.
    Τους κάλεσαν να σταματήσουν και τους δήλωσαν την ιδιότητα του αστυνομικού της Ασφάλειας. Αυτοί πέταξαν τα πειστήρια του εγκλήματος και τρέχοντας μπήκαν από την ορθάνοικτη πόρτα της αυλής της Νομικής στο χώρο. Το περιπολικό μπήκε και αυτό μέσα και τους συνέλαβε!!   
    Η ώρα ήταν 03.00,οι αίθουσες διδασκαλίας στην άλλη πλευρά, κανείς δεν υπήρχε εκεί.... και διαταράχθηκε η ερωτική συνεύρεση των χρησιμοποιούντων εκείνη την ώρα.... το πανεπιστημιακό άσυλο. Μέχρι να οδηγηθούν στην αστυνομική υπηρεσία οι συλληφθέντες και.. καταστροφείς περιουσιών ... είχε ξεσηκωθεί η μονίμως καθεύδουσα τον ύπνου του δικαίου και αδιαφορούσα πανεπιστημιακή κοινότητα και διαμαρτυρόταν έντονα για την παραβίαση του ... πανεπιστημιακού ασύλου και την διακίνηση των ιδεών την ώρα της μεταμεσονύκτιας κραιπάλης και σεξουαλικής απελευθέρωσης!!!
    Λίγο πριν ξημερώσει , ο εγκληματίας ανθυπασπιστής Μ.Σ (
μακαρίτης εδώ και αρκετά χρόνια) με εντολή του τότε Υπουργού Δημόσιας Τάξης (αυτού που μοίραζε χαστούκια στους τροχονόμους), ¨φορτώθηκε" ως σακί με πατάτες, με ελάχιστα ρούχα και εσώρουχα και οδηγήθηκε σε υπηρεσιακή εξορία για το αδίκημα του να εφαρμόσει τον νόμο, εγκαταλείποντας σύζυγο και δύο ανήλικα τέκνα.
    ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ από ...εισβολείς ανομίας!!!
    Αν οι πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει τέτοιο άσυλο.... ανομίας,... τότε να το δεχτούμε, ως κάτι πρωτοπόρο!!
Υ.Γ. Αυτό ως μικρό μνημόσυνο στον Μαργ...,Σάβ...... που ίσως ήταν το πρώτο θύμα, που έσωσε το πανεπιστημιακό άσυλο και την ...ελεύθερη διακίνηση των ιδεών από ... παρεμβάσεις και έτσι προωθήθηκε.... η επιστήμη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου