Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Μπαράζ από «λουκέτα» για φοροδιαφυγή στην Κρήτη -Τι έδειξαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ


Μπαράζ από «λουκέτα» για φοροδιαφυγή στην Κρήτη -Τι έδειξαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Σαρωτικούς ελέγχους, σε καταστήματα που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, πραγματοποιούν κλιμάκια εφοριακών της ΑΑΔΕ.
    Το «σαφάρι» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), όπως αναφέρουν κύκλοι της υπηρεσίας, έρχεται να δώσει μια σαφή απάντηση μετά το βίαιο περιστατικό στον Βόλο, με τον ιδιοκτήτη πιτσαρίας που επιτέθηκε και τραυμάτισε εφοριακό.
    Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με το Cretalive, τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ «χτένισαν» διάφορες περιοχές της Κρήτης και, συγκεκριμένα, της πόλης του Ηρακλείου.
ΑΑΔΕ: Μπαράζ από «λουκέτα» σε Κρήτη, Σαντορίνη, Ρόδο και Πάρο
    Κατά τους ελέγχους, τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ έβαλαν «λουκέτα» σε δυο πολύ γνωστά καταστήματα εστίασης στο Ηράκλειο, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, οι ιδιοκτήτες δεν εξέδιδαν τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων.
    Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ -όπως ορίζει ο κανονισμός- έβαλαν τις σχετικές ενημερωτικές πινακίδες για τα «λουκέτα» και την παράβαση έξω από τα δυο καταστήματα, προκαλώντας την αντίδραση των ιδιοκτητών που τελικά… υποχώρησαν.
    Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών εφοριακοί της ΑΑΔΕ «σφράγισαν» καταστήματα σε νησιά (Σαντορίνη, Ρόδο, Πάρο κ.ά.) για πλήθος φορολογικών παραβάσεων. Επιπλέον, κατά τους ίδιους ελέγχους εντοπίστηκε ένα παγωτατζίδικο όπου ο ιδιοκτήτης, με τη χρήση ειδικού λογισμικού, διέγραφε το 80% των αποδείξεων που, δήθεν, εξέδιδε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου