Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ «Ένα Κορίτσι όλο Φωτιά» (1953)


ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ
ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ  «Ένα Κορίτσι όλο Φωτιά» (1953)
  Τα πρώτα χρόνια της νιότης μας, ο κινηματογράφος ήταν μια βασική διασκέδαση, ατομική,  με την παρέα, αλλά και οικογενειακή. Ξέραμε το είδος των ταινιών που παίζει κάθε κινηματογράφος, και διαλέγαμε ανάλογα. Τότε, οι κινηματογράφοι Β΄Προβολής έβαζαν δύο έργα, και ανάλογα με τον κινηματογράφο ήταν αξιόλογα..
    Το «ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ» θα προβάλει δύο παλιές ταινίες την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, αριστουργήματα της παγκοσμίου παραγωγής.
   Θα είναι ταινίες δράσεως ( περιπέτειες, ιστορικές, γουέστερν, αστυνομικές) κυρίως από 1940 μέχρι 1970. Αξίζει να τις δούμε!
  Για σήμερα, έχουμε την ταινία του 1953 «Ένα Κορίτσι όλο Φωτιά» (By the light of the silvery moon)
   Κωμωδία , οικογενειακού τύπου, σε περιτύλιγμα κωμωδίας καταστάσεων και με άρωμα εποχής. Μια από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα της Doris Day, που εδώ είναι υπέροχα κεφάτη και, με πολύ έξυπνους διαλόγους. Το φιλμ επικεντρώνεται σε μια οικογένεια επαρχιακής πόλης, τονίζει αρκετά τα αρνητικά στοιχεία της δογματικής, μικροαστικής κοινωνίας, αλλά και μοιράζει απλόχερα ξεκαρδιστικές στιγμές με τα παθήματα των πρωταγωνιστών του. Θαυμάσια παραγωγή, προσεγμένη σε όλους τους τομείς, αψεγάδιαστη και με πολύ καλή σκηνοθεσία και σκηνικά..   
Ηθοποιοί: Doris Day, Gordon MacRae, Leon Ames,Rosemary DeCamp ,Billy Gray.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου