Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (15/8/2019)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (15/8/2019)
    Τελικά, αυτό το….  «μαμαδίστικο» φαγητό πόσο νόστιμο είναι; Και γράφω γενικώς, όχι για συγκεκριμένη περίπτωση. Όλοι μας νοσταλγούμε τα φαγητά της μαμάς μας, επειδή τα συνηθίσαμε ,επειδή τα αγαπήσαμε, επειδή μας την θυμίζουν. Αυτό δεν σημαίνει πως ήταν και τέλειες μαγείρισες…. Ίδιο φαγητό, διαφορετικός τρόπος μαγειρέματος, διαφορετική γεύση, διαφορετική ικανοποίηση. Όμως, ήταν της μαμάς…. Τα «γεμιστά», τις «τηγανιτές κροκέτες μπακαλιάρου» με σκορδαλιά, το «φρικασέ» και τόσα άλλα, ήταν τα καλύτερα του κόσμου! Δεν μπορώ να πώ το ίδιο και για τις πίττες, γιατί τις φλόμωνε στο λάδι και το βούτυρο ( κατοχικό σύνδρομο…)
------------------------------------------------
    Με τι σαχλαμάρες ασχολείται ο κόσμος…. Ο Κιμ Γιογκ Ουν φοράει ρολόι 11.000 ευρώ, Ελβετικό! Σώωωωπα καλέ! Και τι έγινε; Ά, ναι, ο ΟΗΕ απαγόρευσε την εισαγωγή ειδών πολυτελείας στην Β. Κορέα! Και αφού το είπε ο ΟΗΕ, ΔΙΑΤΑΓΉ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΆ ΔΕΜΈΝΑ! Δώρο του το κάναν του ανθρώπου…. Απαγορεύεται; Του το έφερε φίλος του από την Ελβετία. Απαγορεύεται; Ας είμαστε και λίγο σοβαροί, σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί εκεί…
------------------------------------------------
    Παλαβοί αυτοί οι Βετανοί! Έχουν μπροστά τους το Brexit και νομίζουν πως έρχεται πόλεμος!  Δεν μπορούν ακόμα να καταλάβουν το πόσο τυχεροί είναι!
------------------------------------------------
    Άντε, φτάνει! Είναι ώρα να φύγω με 2 – 3 καλούς φίλους, για την ταβέρνα « Άρωμα Γλυκάνισου» στην Περαία, για τα…. περαιτέρω!
------------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου