Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΔΕΗ: Προς κατάργηση η έκπτωση 10% για τους συνεπείς πελάτες


ΔΕΗ: Προς κατάργηση η έκπτωση 10% για τους συνεπείς πελάτες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Να θυσιαστεί στο «βωμό» της σωτηρίας της ΔΕΗ κινδυνεύει η έκπτωση ύψους 10% που απολαμβάνουν οι συνεπείς πελάτες της επιχείρησης ηλεκτροδότησης.
    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ένα από τα μέτρα που εξετάζονται για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της ΔΕΗ είναι και η κατάργηση της έκπτωσης που απολαμβάνουν όσοι πληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους.
    Ενα δεύτερο σενάριο, κατά το ίδιο δημοσίευμα, είναι να μειωθεί το ποσοστό έκπτωσης, από το 10% που ισχύει σήμερα για τους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ. Υπολογίζεται ότι με την κατάργηση -ή και το «κούρεμα»- της έκπτωσης η ΔΕΗ μπορεί να ενισχύσει τα έσοδά της έως και κατά 180 εκατ. ευρώ ετησίως.
    Οπως αναφέρουν «Τα Νέα», κεντρικός στόχος της νέας τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ είναι η τελική αξία του λογαριασμού (ανταγωνιστικές και ρυθμιζόμενες χρεώσεις) να μη μεταβληθεί, παρά τις όποιες μεταβολές αποφασιστούν στις τιμές της κιλοβατώρας.
Τι θα συμβεί με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ
    Ο Κωστής Χατζηδάκης, προ ημερών, είχε επισημάνει την κρισιμότητα της κατάστασης της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι χρειάζεται να βρεθούν επειγόντως, σε διάστημα 45 ημερών, 750 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθεί η ρευστότητα της επιχείρησης.
    Σε αυτή την κατεύθυνση, ένα επιπλέον μέτρο που εξετάζεται είναι και οι αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος, σε ό,τι αφορά το ανταγωνιστικό σκέλος του λογαριασμού, με στόχο, ωστόσο, οι καταναλωτές να μη πληρώνουν παραπάνω.
    Σχολιάζοντας τις επικείμενες αυξήσεις, ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης είχε δηλώσει ότι «αυτή η αναπροσαρμογή προς τα πάνω στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα ισοσταθμιστεί, θα εξισορροπηθεί με δυο μειώσεις.   Μια μείωση που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση για τον ΦΠΑ στο ρεύμα και από άλλη μια μείωση που θα κάνουμε εμείς στο λεγόμενο ΕΤΜΕΑΡ, που είναι αυτά που πληρώνουν οι καταναλωτές για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου