Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Οι νέες αφίξεις που σας βρίσκουν στις μεγάλες οθόνες της Θεσσαλονίκης από σήμερα (21-27/3)


Οι νέες αφίξεις που σας βρίσκουν στις μεγάλες οθόνες της Θεσσαλονίκης από σήμερα (21-27/3)
Από parallaxi
    Έντεκα νέες επιλογές θα σας βρουν τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα στις σκοτεινές αίθουσες της πόλης! Το δράμα και το ντοκιμαντέρ έχουν την τιμητική τους, με ποικίλες εκφάνσεις και πολυεπίπεδες ιστορίες, ενώ δεν λείπουν δράση, θρίλερ και συναίσθημα. Διαλέξτε μια από τις πολλές φρέσκες προτάσεις και κατευθυνθείτε στις αίθουσες!
Vox Lux
Σκηνοθεσία: Μπράντι Κορμπέτ
Ηθοποιοί: Νάταλι Πόρτμαν, Γουίλεμ Νταφόε, Τζουντ Λο, Στέισι Μάρτιν Ράφι Κάσιντι, Μαρία Ντίζια, Τζένιφερ Έλε
Είδος: Δράμα, Μουσική
    Μια εκρηκτική ερμηνεία από τη Νάταλι Πόρτμαν στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μπράντι Κόρμπετ, που ακολουθεί τη σκανδαλώδη ζωή μιας ποπ σταρ με απροσδόκητη επιτυχία, την γεμάτη τρικυμίες σχέση με την κόρη της και τον αυταρχικό ατζέντη της (Τζουντ Λο). Με τη μουσική της Sia.
 *Σινεμά: Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1, Λιμάνι: 19:45 Ολύμπιον 1:17:30 – 22:15
Βερολίνο, σ’ αγαπώ / Berlin, I Love You
Σκηνοθεσία: 11 διαφορετικοί σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο
Ηθοποιοί: Κίρα Νάιτλι, Έλεν Μίρεν, Λουκ Γουίλσον, Τζιμ Στάρτζες, Μίκι Ρουρκ, Τζίνα Ντίουαν, Χέϊντεν Πανετιέρ, Ντιέγκο Λούνα, Ντιάνα Αγκρόν
Είδος: Δράμα, Αισθηματική
    Μία ερωτική επιστολή με παραλήπτη μία μοναδική πόλη. Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πτώση του τείχους, το Βερολίνο είναι μία από τις καταπληκτικές πόλεις του κόσμου. Εμπνέει καλλιτέχνες και σκηνοθέτες από διαφορετικούς πολιτισμούς. Η ταινία παρουσιάζει τη ματιά τους για την υπέροχη αυτή πόλη και εντάσσεται στο franchise του Cities of Love του Emmanuel Benbihy, εμπλουτίζοντας το κινηματογραφικό σύμπαν των ρομαντικών δραμάτων-κωμωδιών όπως το Paris, je t’aime του 2006, το New York, I Love You του 2008 και το Rio, Eu Te Amo του 2014.
*Σινεμά: Village Mediterranean Cosmos 3: 19:30 – 22:10 Φαργκάνη Art: 20:45 – 22:50
Free Solo
Σκηνοθεσία: Τζίμι Τσιν, Ελίζαμπεθ Τσάι Βασαρέλι
Είδος: Ντοκιμαντέρ, Αθλητική
Το φετινό Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ, μια από τις πιο συγκλονιστικές κινηματογραφικές εμπειρίες της χρονιάς, έχει θέμα την συναρπαστική απόπειρα του αναρριχητή Αλεξ Χόνολντ να ανέβει – δίχως σχοινιά – τον μεγαλύτερο κάθετο βράχο του κόσμου, ύψους 1000μ., το Ελ Καπιτάν.
*Σινεμά: Βακούρα 1: 18:00 – 20:00 – Τρ. Τετ. 18:00
Επίθεση στη Βομβάη / Hotel Mumbai
Σκηνοθεσία: Άντονι Μάρας
Ηθοποιοί: Άρμι Χάμερ, Ντεβ Πατέλ, Ανουπάμ Κερ, Τζέισον Άιζακς, Ναζανίν Μπονιάντι, Άμαντιπ Σινγκ, Ντινές Κουμάρ, Άμριπταλ Σινγκ
Είδος: Δράμα, Ιστορική, Θρίλερ
   Τον Νοέμβριο του 2008 ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Βομβάη , έριξε την πόλη στο χάος. Μία ομάδα Τζιχαντιστών κρυμμένη ανάμεσα σε απεγνωσμένους επιζώντες που έψαχναν για καταφύγιο εισέβαλε στο ξενοδοχείο TAJ. Εκεί και χωρίς διακρίσεις επιδόθηκαν σε μια σειρά από ανείπωτες πράξεις απανθρωπιάς και βίας. Η αληθινή ιστορία των θυμάτων και των επιζώντων, της συμπόνοιας και του θάρρους τους απέναντι στο πιο σκοτεινό πρόσωπο της ανθρωπότητας.
*Σινεμά: Cineplexx One Salonica, Αίθουσα 6: 20:40 – 23:10 Odeon Μακεδονία, Αίθουσα 8: 19:30 – Πεμ.-Κυρ. και Τρ. Τετ. και 22:10 Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ, Αίθουσα 1: 19:50, Αίθουσα 4: Δευ. 22:20, Αίθουσα 6: Πεμ.-Κυρ. και Τρ. Τετ. 22:10 Village Mediterranean Cosmos, Αίθουσα 8: Πεμ. Παρ. Δευ.-Τετ. 18:20 – 21:00 – 23:40 – Σαβ.-Κυρ. 21:00 – 23:40 Κολοσσαίον: Πεμ. Παρ. Σαβ. Κυρ. 21:00 – Δευ. Τρ. Τετ. 23:10
Τα Δύο Πρόσωπα του Νόμου / Dragged Across Concrete
Σκηνοθεσία: Σ. Κρεγκ Ζάχλερ
Ηθοποιοί: Μελ Γκίμπσον, Τζένιφερ Κάρπεντερ, Βινς Βον, Ντον Τζόνσον, Λόρι Χόλντεν, Τόρι Κιτλς
Είδος: Αστυνομική, Δράσης, Θρίλερ, Δράμα
    Ένας σκληρός, παλαιάς κοπής αστυνομικός (ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Μελ Γκίμπσον) και ο ευέξαπτος, νεότερος συνεργάτης του (Βινς Βον) τίθενται σε διαθεσιμότητα όταν ένα βίντεο που δείχνει τις σκληρές μεθόδους καταστολής που ακολουθούν, διαρρέει στο διαδίκτυο. Με λίγα χρήματα και χωρίς καμία επιλογή, οι απογοητευμένοι αστυνομικοί βουτάνε στον εγκληματικό υπόκοσμο όπου και θα βρουν πολλά περισσότερα από όσα είχαν όσο ζούσαν στη σκιά.
*Σινεμά: Cineplexx One Salonica, Αίθουσα 4: 19:50 – 22:50 Odeon Μακεδονία, Αίθουσα 3: 20:00, Αίθουσα 4: Πεμ.-Κυρ. και Τρ. Τετ. 22:00, Αίθουσα 7: 21:00 – Παρ.-Δευ. και 17:50 Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ, Αίθουσα 2: 20:00, Αίθουσα 8: 18:50 – Πεμ. Σαβ. Κυρ. Τρ. Τετ. και 22:00 Village Mediterranean Cosmos, Αίθουσα 1: 19:40 – 22:50 Μακεδονικόν: 18:30 – 21:15
Εμείς / Us
Σκηνοθεσία: Τζόρνταν Πιλ
Ηθοποιοί: Λουπίτα Νιόνγκο, Γουίνστον Ντιουκ, Ελίζαμπεθ Μος, Τιμ Χάιντεκερ, Γιάγια Αμπντούλ-Ματίν II, Άννα Ντιόπ, Έβαν Άλεξ, Σαχάντι Ράιτ Τζόζεφ, Μάντισον Κάρι, Κάλι Σέλντον, Νοέλ Σέλντον
Είδος: Τρόμου, Θρίλερ
    Κυνηγημένη από ένα ανεξήγητο τραύμα από το παρελθόν της και βιώνοντας μια σειρά από μυστηριώδεις συμπτώσεις, η Αδελαΐδα (Λουπίτα Νιόνγκο) νιώθει την παράνοιά της να φτάνει σε ανησυχητικά επίπεδα καθώς όλο και περισσότερο αισθάνεται και πιστεύει ότι κάτι κακό θα συμβεί στην οικογένειά της. Αφού έχουν περάσει μια τεταμένη ημέρα στην παραλία με τους φίλους τους, τους Τάιλερς (Ελίζαμπεθ Μος, Τιμ Χάιντεκερ, Κάλι Σέλντον, Νοέλ Σέλντον), η Αδελαΐδα και η οικογένειά της επιστρέφουν στο σπίτι τους. Όταν πέφτει το σκοτάδι, οι Γουίλσον ανακαλύπτουν τις μορφές τεσσάρων ανθρώπων όπως στέκονται ασυνήθιστα στο δρόμο. Η ταινία Εμείς ρίχνει μια συμπαθητική αμερικανική οικογένεια ενάντια στον πιο τρομακτικό αντίπαλο: τον εαυτό της.
*Σινεμά: Cineplexx One Salonica, Αίθουσα 2: 18:40 – 21:00 – 23:20 – Σαβ.-Κυρ. και 13:30 – 16:15 – Δευ. 16:15 – 18:40 – 21:00 – 23:20, Αίθουσα 3: 19:40 – 22:00 Odeon Μακεδονία, Αίθουσα 10: 21:30, Αίθουσα 11: 20:10 – Πεμ.-Κυρ. και Τρ. Τετ. και 22:40 Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ, Αίθουσα 1: 22:30, Αίθουσα 5: 19:00 – 21:30 Village Mediterranean Cosmos, Αίθουσα 10: 20:30 – 23:00, Αίθουσα 5: 20:00 – 22:30 3D, Αίθουσα 6: 18:45 – 21:30 – 00:15, Αίθουσα 7: 23:15
Σε πόλεμο / At war / En guerre
Σκηνοθεσία: Στεφάν Μπριζέ
Ηθοποιοί: Βενσάν Λιντόν, Μελανί Ρόβερ, Ζακ Μπορντερί
Είδος: Δράμα
    Παρά τις μεγάλες οικονομικές θυσίες των υπαλλήλων και τα τεράστια κέρδη της εταιρίας Περέν, η διοίκηση αποφασίζει να κλείσει ένα από τα εργοστάσια της. Οι 1100 υπάλληλοι, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο τους Λοράν Αμεντεό, αποφασίζουν να εναντιωθούν στη στυγνή αυτή απόφαση, έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να σώσουν τις δουλειές τους.
*Σινεμά: Παύλος Ζάννας, Ολύμπιον: 17:45 – 20:00
Αδέλφια εξ’ Αίματος / La terra dell’abbastanza / Boys Cry
Σκηνοθεσία: Φάμπιο Ντ΄Ινοσέντζο, Νταμιάνο Ντ΄Ινοσέντζο
Ηθοποιοί: Άντρεα Καρπεντζάνο, Ματέο Ολιβέτι, Μιλένα Μαντσίνι, Μασιμιλιάνο Τορτόρα, Τζιορντάνο Ντε Πλάνο, Μικέλα Ντε Ρόσι, Γουόλτερ Τόσκι, Λούκα Τζινγκαρέτι
Είδος: Δράμα, Αστυνομική
    Ο Μίρκο και ο Μανόλο, είναι κολλητοί φίλοι από παιδιά. Ζουν και οι δύο σε μονογονεϊκές οικογένειες που δύσκολα τα βγάζουν πέρα, κάπου στα προάστια της Ρώμης. Περνούν τις μέρες τους στη σχολή και τις νύχτες τους κάνοντας βόλτες με το αμάξι, κάνοντας όνειρα για τις γυναίκες, τον έρωτα, τις δουλειές που θα βρουν, τα χρήματα που θα κερδίσουν και μια καλύτερη ζωή που έρχεται. Ένα βράδυ, παρασύρουν άθελά τους με το αμάξι έναν άγνωστο πεζό και στη συνέχεια τον εγκαταλείπουν αβοήθητο στην άσφαλτο. Αυτό που δεν γνωρίζουν, είναι ότι στην πραγματικότητα έχουν σκοτώσει έναν πληροφοριοδότη της αστυνομίας και ότι με αυτό τον τρόπο έχουν μόλις εξαργυρώσει μια θέση στην τοπική συμμορία μαφιόζων. Οι ανέσεις που τους εξασφαλίζει το εύκολο χρήμα και οι αυταπάτες μιας ακμάζουσας καριέρας στην πυραμίδα της μαφίας, «μεθούν» τους δύο νέους που πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι ο κόσμος του οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι η γη της επαγγελίας που αναζητούσαν.
*Σινεμά: Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, ΑΠΟΘΗΚΗ 1, Λιμάνι: 22:00
Ακίνητο Ποτάμι / Still River
Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής
Ηθοποιοί: Κάτια Γκουλιώνη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Indra Burkovska, Juris Bartkevičs, Ivars Puga, Guna Zariņa, Katrīne Pasternaka
Είδος: Δράμα
    Η Άννα και ο Πέτρος, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα που πρόσφατα μετακόμισε σε μία βιομηχανική πόλη της Σιβηρίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι η Άννα είναι έγκυος, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Τον απάτησε; Μήπως έχουν πέσει θύματα συνομωσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα; Αναζητώντας μια λογική εξήγηση, ο Πέτρος αμφισβητεί την Άννα, η οποία στρέφεται προς τη θρησκεία. Ο μέχρι πρότινος ακλόνητος δεσμός τους βρίσκεται σε κρίση, καθώς η σχέση τους μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στο ορθολογικό και το πνευματικό.
*Σινεμά: Ολύμπιον 1: 19:45
Ίαν ΜακΚέλεν: Ρόλος Ζωής / McKellen: Playing the Part
Σκηνοθεσία: Τζο Στίβενσον
Ηθοποιοί: Ίαν Μακέλεν
Είδος: Ντοκιμαντέρ,
    Βιογραφική Βασισμένη σε μια συνέντευξη 14 ωρών, η ταινία «Ίαν ΜακΚέλεν: Ρόλος Ζωής» είναι ένα μοναδικό ταξίδι στις σημαντικές στιγμές της ζωής του ΜακΚέλεν, από την πρώιμη παιδική ηλικία σε μια απαιτητική καριέρα που τον έθεσε υπό το φως της δημοσιότητας για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Μέσω πληθώρας φωτογραφιών από το προσωπικό αρχείο του ΜακΚέλεν και κινηματογραφικά ανακατασκευασμένων σκηνών, γινόμαστε μάρτυρες της λάμψης αυτού του ακατέργαστου ταλέντου μέσα από την ένταση, τη διαφορετικότητα και την αφοσίωση.
*Σινεμά: Φαργκάνη Art: Σαβ.-Κυρ. 17:00
Αρά Γκιουλέρ: Το μάτι της Κωνσταντινουπόλης / The Eye of Istanbul
Σκηνοθεσία: Μπινούρ Καραεβλί και Φατίχ Καϊμάκ
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Η ζωή και το έργο του φωτογράφου Αρά Γκιουλέρ.
    Πιστός στις αξίες του φωτορεπορτάζ, δεν επέτρεψε στο καλλιτεχνικό του εγώ ν’ αλλοιώσει την πραγματικότητα. Γι’ αυτό και οι εικόνες του είναι έργα τέχνης. Εκθέσεις του έχουν διοργανωθεί σε όλο τον κόσμο, αναγνωρίστηκε παντού για την προσφορά του, στο ντοκιμαντέρ « Το μάτι της Κωνσταντινούπολης» μπορείτε τον ίδιο να μιλάει για τη ζωή του και να τρομάξετε, πραγματικά, με τον όγκο του αρχείου του που παραμένει αδημοσίευτο.
*Σινεμά: Φαργκάνη Art: 17:20 εκτός Σαβ. Κυρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου