Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Δεν γνωρίζει η αριστερά, τι ποιεί η αριστερα….


Δεν γνωρίζει η αριστερά, τι ποιεί η αριστερα….
Το Μαξίμου αδειάζει τον Πετρόπουλο -Δεν θα δοθεί «δώρο Πάσχα»
https://www.iefimerida.gr
    «Πρώτη φορά το άκουσα. Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο». Έτσι απάντησε- μάλλον εκνευρισμένος- ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει εάν υπάρχει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης η καταβολή επιδόματος Πάσχα σε συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο, ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και το Μαξίμου, που ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός.
    Η «βόμβα» Πετρόπουλου έπεσε το πρωί, όταν σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του News247, όχι μόνο δεν διέψευσε τις πληροφορίες περί καταβολής 250 ευρώ στους δημοσίους υπάλληλους και 200 ευρώ στους συνταξιούχους, εν είδει επιδόματος το Πάσχα, αλλά παρέπεμψε στον Πρωθυπουργό. Ο θόρυβος των δηλώσεων Πετρόπουλου έγινε ακόμα πιο έντονος, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει ανοικτό μέτωπο με τους δανειστές για την α’ κατοικία και είναι προφανές ότι κάθε νέο μέτωπο δυσκολεύει τις διαβουλεύσεις.
    Το κόστος ενός τέτοιου επιδόματος αγγίζει τα 661 εκατ. Ευρώ κι εξαντλεί το λογιστικό κονδύλι των 658 εκατ. Ευρώ, που έχει, πλέον, ο Προϋπολογισμός λόγω του ότι δεν διάθεσε όλο το κονδύλι των 982 εκατ. Ευρώ που είχαν εγγραφεί ως υπόλοιπα για τα αναδρομικά των Ειδικών Μισθολογίων.
    Η Κομισιόν στην πρόσφατη Έκθεση της είχε επισημάνει αυτό το περίεργο κονδύλι, «φωτογραφίζοντας» επί της ουσίας της την ανησυχία της ότι η κυβέρνηση μπορεί να το χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν στην προεκλογική περίοδο. Την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, όταν ο Ντέκλαν Κοστέλο βρισκόταν στην Αθήνα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Βρυξέλλες ξεκαθάριζαν πως αυτά τα 658 εκατ. Ευρώ θα παραμείνουν στον Προϋπολογισμό ως «μαξιλάρι».
    Ο κ. Πετρόπουλος είπε, όμως κι άλλα και έχει ενδιαφέρον εάν θα επιβεβαιωθούν. Κατ’ αρχάς, εκτίμησε ότι οι διατάξεις για την α’ κατοικία δεν πρόκειται να κατατεθούν στη Βουλή πριν από το Eurogroup της 5ης Απριλίου, παρά το ότι από το Μαξίμου διέρρεαν την Τετάρτη ότι το πλαίσιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί. Είναι ενδεικτικό ότι από το υπουργείο Οικονομικών διέρρεαν πριν από λίγο ότι «θα υπάρξουν εξελίξεις για την α’ κατοικία».
    Ερωτήματα ανακύπτουν, επίσης, για τις 120 δόσεις, καθώς ο υφυπουργός ήταν κατηγορηματικός ότι οι ρυθμίσεις θα κατατεθούν είτε συμφωνήσουν είτε διαφωνήσουν οι δανειστές, γεγονός που συνεπάγεται μονομερείς ενέργειες από την Αθήνα.
Διευκρινίσεις Πετρόπουλου
    Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο Τάσος Πετρόπουλους προχώρησε σε διευκρινίσεις Συγκεκριμένα από το γραφείο του Τάσου Πετρόπουλου διευκρινίζουν τα εξής: «Ουδέποτε επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες, ουδέποτε επιβεβαίωσε μια τέτοια εκδοχή, αντιθέτως υπογράμμισε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει μόνο ο Πρωθυπουργός».
Τσακαλώτος: Εξελίξεις για την α' κατοικία
    Στο μεταξύ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προανήγγειλε εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και το πλαίσιο που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη.
«Θα υπάρξουν εξελίξεις για την α' κατοικία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση του EuroWorking Group τη Δευτέρα απέβη άκαρπη, καθώς δεν βρέθηκε συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Θεσμούς.
Μαυρωτάς: Συνεννοηθείτε και σοβαρευτείτε
    «Συνεννοηθείτε και σοβαρευτείτε και σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο», σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, με αφορμή τη δήλωση Πετρόπουλου για το δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους και την αντίδραση Μαξίμου και Τσακαλώτου.
    Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής ο κ. Μαυρωτάς δήλωσε: «Όταν ένας Υπουργός λέει ότι θα δοθεί δώρο Πάσχα και ταυτόχρονα ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών δεν ξέρει τίποτε, μόνο μια συμβουλή μπορώ να δώσω: Συνεννοηθείτε και σοβαρευτείτε και σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου