Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

«Χώμα μου όταν μ’ έπλαθες… τον ήλιο τον ρωτούσες;»


«Χώμα μου όταν μ’ έπλαθες… τον ήλιο τον ρωτούσες;»
Μουσική, θέατρο, χορός στη Χαλάστρα στις 31/3
https://thessbomb.blogspot.com
    Την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μυγδόνιο», ο Σύλλογος Δράσεων και Πολιτισμού «Η Χαλάστρα» θα παρουσιάσει την παράσταση «Χώμα μου όταν μ’ έπλαθες… τον ήλιο τον ρωτούσες;» με θέατρο, μουσική και χορό, σε σενάριο και σκηνοθεσία του χοροδιδασκάλου του Συλλόγου κ. Δημήτρη Σαμαρά.
    Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δέλτα και του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού (ΚΠΟΔΔ).
    «
Μια ακόμη πολύ όμορφη προσπάθεια από το Σύλλογο Δράσεων και Πολιτισμού ‘‘Η Χαλάστρα’’ θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε την προσεχή Κυριακή, μια προσπάθεια που αξιοποιεί το δυναμικό και τις πολλαπλές δυνατότητες των ανθρώπων του συλλόγου. Ο πολιτισμός είναι η ψυχή μας και ο παλμός της κοινωνίας μας χτυπά μέσα από τους πολιτιστικούς μας συλλόγους. Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους προσφέρουν καθημερινά στη διατήρηση της λαϊκής μας παράδοσης και των αξιών του ελληνισμού. Προσκαλώ όλους τους δημότες μας αλλά και τους Θεσσαλονικείς να παρακολουθήσουν την παράσταση» δήλωσε ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος.
    Η παράσταση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον
Δεκέμβριο του 2015 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας με μεγάλη επιτυχία, ακολούθησε ακόμη μία τον Μάρτιο του 2016 στο χώρο της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Βέροιας και ενθουσίασε τους θεατές, ενώ θα παρουσιαστεί τώρα στη Χαλάστρα εμπλουτισμένη με νέους ρόλους, διαλόγους, τραγούδια, πολυμέσα και χορευτικά συγκροτήματα.
    Είναι μία παράσταση που, όπως λένε οι διοργανωτές, θα μας ταξιδέψει… μακριά με τα μάτια της ψυχής μας και της φαντασίας μας σε κόσμους ντυμένους με θεσπέσιες μουσικές και νότες μελωδικές, σε κόσμους παραμυθένιους που κατεξοχήν η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν να σε οδηγήσουν!
    Πλειάδα μουσικών θα πλαισιώσει την παράσταση, ενώ θα εμφανιστούν τα τμήματα παραδοσιακών χορών ενηλίκων, εφήβων, παιδιών και νηπίων του Συλλόγου μας και οι φιλοξενούμενοι σύλλογοι: Σύλλογος Πολιτισμού και Παράδοσης Κυμίνων, Πολιτιστικός Σύλλογος Αδένδρου «Η Πρόοδος», Κ.Ε.Ρ.ΛΑ.Π Αγκαθιάς, Λ.Ο.Ν.Α.Π. «Το Ρουμλούκι», Πολιτιστικός Σύλλογος Φανού Κιλκίς.
    Ο Σύλλογος Δράσεων και Πολιτισμού «
Η Χαλάστρα» ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2015 με έδρα τη Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα που βρίσκεται στον νομό Θεσσαλονίκης της Κεντρικής Μακεδονίας. Σκοπός του συλλόγου είναι να καλύπτει τις ανάγκες για ενασχόληση με πολλές δραστηριότητες, διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων, διαλέξεων, ανοικτών γιορτών, αναβίωση ηθών και εθίμων του τόπου μας κ.ά. Τα μέλη του ξεπερνούν τα 120 και οι φίλοι του, που δραστηριοποιούνται στα διάφορα τμήματα, ξεπερνούν τα 200 άτομα.
    Εκτός των τμημάτων εκμάθησης Παραδοσιακών χορών λειτουργούν και τμήματα Θεάτρου, Ζωγραφικής, Λάτιν, Αγιογραφίας και Ντεκουπάζ.
    Στον χώρο του Συλλόγου λειτουργεί επίσης Δανειστική Βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει πάνω από 600 τίτλους βιβλίων από τους οποίους οι 220 είναι δωρεά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης.
    Στον ετήσιο προγραμματισμό του Συλλόγου περιλαμβάνονται οι εκδηλώσεις «Από τα παιδιά… για τα παιδιά» ενόψει Χριστουγέννων, τα Ρουγκάτσια, έθιμο του 12ημέρου, Οι Λαζαρίνες, το Σάββατο του Λαζάρου, και η κορυφαία εκδήλωση της χρονιάς: «Χαλάστρας Δρώμενα» με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τα τμήματα παραδοσιακών χορών καθώς και με θεατρικές παραστάσεις από τις θεατρικές ομάδες του Συλλόγου και εκθέσεις ζωγραφικής, αγιογραφίας και ειδών ντεκουπάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου