Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ αύξων αριθμός 272


ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
    Θέλοντας να ξυπνήσω τις αναμνήσεις και το παιδί που κρύβεται μέσα σε όλους, κάθε εβδομάδα, θα βάζω ένα τεύχος από την έκδοση ‘’ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ’’ ( ή ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ όπως τα λέγαμε πιτσιρικάδες ), από την προσωπική μου συλλογή, για να αναπολήσουν τις μέρες που τρέχαμε στο περίπτερο την ημέρα κυκλοφορίας του. Έκανε μόνο 3 δραχμές.
    Η ποιότητα του τεύχους, είναι ανάλογη του χρόνου και της καταστάσεως, αφού η αρχή τους έγινε την δεκαετία του ’50. ( 1954)
    Σήμερα, σας έχω το τεύχος «ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ α/α 272   Τσιπ και Ντέιλ. Δύο φοβεροί καρυδοσπάστες, με το ωραιότατο εξώφυλλο του Χάρβεϊ Άιζενμπεργκ. Στην ιστορία του Αλ Χάμπαρντ, εκτός από τα σκιουράκια συμπρωταγωνιστούν ο Τζίμινι Κρίκετ, ο Πινόκιο κι ο πατέρας του Τζεμπέτο, τον οποίο όλοι μαζί βοηθούν για να μην χάσει την προθεσμία παράδοσης ενός παιχνιδιού. Τα σκιουράκια πρωταγωνιστούν επίσης στην ιστορία με τον Ντόναλντ "Τα απρόοπτα της τηλεόρασης" και στην ιστοριούλα "Ο ηλεκτρονικός μουσαφίρης" με τον εφευρέτη Κύρο. Επιστέγασμα του τεύχους η 6σέλιδη ιστορία του κορυφαίου σχεδιαστή των ποντικών, Πολ Μάρεϊ με τους Μίκυ, Μίνι και τα ανηψάκια τους "Τα μορφωτικά παιχνίδια". Κυκλοφόρησε Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 1962.
    Ελπίζω και οι μικρότεροι να τα ευχαριστηθούν. Σίγουρα, είναι καλύτερα από τις πολιτικές αναλύσεις.    Πατήστε στο λίνκ  http://andremelez.blogspot.gr/   και γυρίστε νοερά 55 – 60 χρόνια πίσω……
    Σε όσους αρέσουν τα ΚΟΜΙΞ και τα παλαιά περιοδικά γενικώς, μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου