Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος: Αυτή είναι η σύνταξη που θα πάρει η οικογένειά του


Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος: Αυτή είναι η σύνταξη που θα πάρει η οικογένειά του
    Πριν ακόμα απαλυνθεί ο πόνος της γυναίκας και των παιδιών του, ορισμένοι τηλεμαϊντανοί έσπευσαν να προδικάσουν και να πουν ότι το κράτος θα δώσει σύνταξη 300 με 400 ευρώ στη χήρα του ήρωα Γιώργου Μπαλταδώρου
    Αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να πουν με σιγουριά ότι λόγω των μνημονιακών περικοπών η σύνταξη που θα λάβει η χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου θα είναι ψίχουλα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Τάσου Πετρόπουλου Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
    Η ανακοίνωση που εκδόθηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας βάζει τα πράγματα στη θέση τους:
    «Με αφορμή τον άδικο χαμό του πιλότου μας, Σγού (Ι) Μπαλταδώρου Γεωργίου, μας γνωρίζεται από το ΓΛΚ/ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ότι σύμφωνα με το ν. 4387/16, άρθρο 4, παρ. 2(ε), η σύνταξη της συζύγου με τα δύο τέκνα αυτής, θα διαμορφωθεί στο μικτό ποσό των 3.300€, μείον 6% υπέρ υγειονομικής περίθαλψης 198€ και πληρωτέο ποσό 3.102€ (ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΓΕΕΘΑ)”». 
    Βεβαίως κανένα χρηματικό ποσό και καμία σύνταξη δεν μπορεί να υποκαταστήσει το χαμό ενός πατέρα, ενός συζύγου...
    Ούτε όλα τα λεφτά του κόσμου.
    Όμως το κράτος και η ελληνική πολιτεία οφείλουν να επιδεικνύουν σεβασμό και κοινωνική ευαισθησία. 
    Την ίδια ώρα με γρήγορους ρυθμούς επιθυμεί η Βουλή να υλοποιηθεί η δέσμευσή της για την οικονομική ενίσχυση των τέκνων του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος.

1 σχόλιο:

  1. θελετε να πείτε οτι δεν θα υπάρχουν οι κρατήσεις (περικοπές), βασει των διαφόρων Κατρουγκαλικών Νόμων που υφίστανται όλοιθ οι συνταξιούχοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή