Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ο Κιμ ζητά εγγυήσεις ασφαλείας και οι ΗΠΑ του Τραμπ το κατανοούν…


Ο Κιμ ζητά εγγυήσεις ασφαλείας και οι ΗΠΑ του Τραμπ το κατανοούν…
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Μια μεγάλη αλήθεια ξεστόμισε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, που έχει αναλάβει τη δύσκολη αποστολή διεκπεραίωσης μιας συμφωνίας με τη Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό της πρόγραμμα… «ομολόγησε» ότι η χώρα του θα πρέπει να «παρέχει εγγυήσεις ασφαλείας» στον Κιμ Γιονγκ Ουν για να επιτευχθεί πυρηνική συμφωνία.
    Ο Πομπέο συναντήθηκε με τον Κιμ την περασμένη εβδομάδα στη Βόρεια Κορέα, βοηθώντας στην προετοιμασία για τη σύνοδο κορυφής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, στις
12 Ιουνίου. Στόχος είναι η εξαφάνιση της πυρηνικής απειλής κατά τρόπο μόνιμο και επαληθεύσιμο.
    Σε αντάλλαγμα, οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να βοηθήσουν το φτωχό έθνος να ενισχύσει την οικονομία του. Σε συνέντευξή του στο «
Fox News Sunday», ο Πομπέο είπε πως Αμερικανοί επενδυτές θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση ενεργειακού δικτύου, καθώς η χώρα χρειάζεται τεράστια ποσά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς επίσης στις υποδομές και τη γεωργία.
    Όμως, δεδομένου του προηγούμενου του Μουαμάρ Καντάφι που συμμορφώθηκε και κατάργησε το μη συμβατικό του οπλοστάσιο, είχε το γνωστό τέλος. Η κληρονομιά της Χίλαρι Κλίντον είναι βαριά και οι συναλλασσόμενοι με τις ΗΠΑ είναι καχύποπτοι.
    Ως αποτέλεσμα να είναι λογικό το να ζητά εγγυήσεις ασφαλείας η Βόρεια Κορέα, ώστε να μην έρθει κάποιος άλλος πρόεδρος που θα θυμηθεί αίφνης… τα ανθρώπινα δικαιώματα και το καθεστώς που εμφανίζεται απόλυτα συνεργάσιμο αντιμετωπίζοντας την κατάσταση ως τελευταία ευκαιρία επιστροφής στη «διεθνή κανονικότητα», να απειληθεί θανάσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου