Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα με ξεναγήσεις, δρώμενα και προβολές


Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα με ξεναγήσεις, δρώμενα και προβολές
http://thessbomb.blogspot.gr
    Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (Μ.Μ.Α.) γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ξεναγήσεις και πολιτιστικά δρώμενα με θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».
    Την
Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, το Μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό και θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στον εκθεσιακό χώρο κάθε ώρα, από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ..
    Στις
7.00 μ.μ., στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, θα πραγματοποιηθεί δραματοποιημένη απαγγελία του ποιήματος «Το Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη, πλαισιωμένη από χορευτικό σχήμα (απαγγελία: Βαγγέλης Δρούγκας, Νίκη Χριστοφορίδου | χορός: Νίκος Βόσσος, Κατερίνα Τσουμάνα).
    Στο πνεύμα του θέματος της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, θα προβληθούν
live επιλεγμένα στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις στην σελίδα του Μουσείου στο Facebook, αλλά και στο κανάλι του στο YouTube.
    Το
Σάββατο, 19 Μαΐου 2018, στις 11 π.μ., σε συνεργασία με την dot2dot θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση με τίτλο «Βαλκανικές ψηφίδες: αφηγήσεις και μνήμες από τους δρόμους της Θεσσαλονίκη».
    Η συμμετοχή στις δράσεις δηλώνεται στο Μουσείο και θα είναι δωρεάν.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ | Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη
ΤΗΛΕΦΩΝΟ| 2310 229778
EMAIL|
info@imma.edu.gr
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ| www.imma.edu.gr
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ| Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00, Τετάρτη 09.00-20.00 & Σάββατο 10:00-14:00
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ| Ενήλικες
2€ - Μαθητές 1€
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ| Το μουσείο προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών. Επίσης προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης ξενάγησης (
υπηρεσία προσωπικής περιήγησης) σε πολλές γλώσσες και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Ομάδες επισκεπτών γίνονται δεκτές με ραντεβού στο τηλ. 2310 229778.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ|
Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κτήριο που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Είναι προσβάσιμο κυρίως με λεωφορείο ή με τα πόδια, για όσους διαμένουν εντός του ιστορικού κέντρου.
    Όσοι έρχονται από τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 39, 33 και θα πρέπει να αποβιβαστούν στη στάση «Μητρόπολη», στην οδό Μητροπόλεως.
    Όσοι έρχονται από την ανατολική είσοδο της πόλης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 33, 39 και να αποβιβαστούν στη στάση «Αγία Σοφία» στην οδό Τσιμισκή.
    Κοντά στο μουσείο δεν υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης, στην περιοχή όμως υπάρχουν σταθμοί αυτοκινήτων επί πληρωμή.
    Επίσης, για τα Ι.Χ. στην περιοχή του Μουσείου και στο ιστορικό κέντρο λειτουργεί το σύστημα στάθμευσης ithe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου