Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (21/5/2018)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (21/5/2018)
Ανδρέας
    Η είδηση της ημέρας, δεν μπορεί παρά να είναι το «ξυλοφόρτωμα» του Μπουτάρη στην εκδήλωση της επετείου Γενοκτονίας των Ποντίων. Πρωτόγνωρο περιστατικό αλλά κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενο σε αυτή την έκταση ή και μεγαλύτερη ακόμα. Και λέω «αναμενόμενο» γιατί την αντίδραση την έχει πυροδοτήσει ο ίδιος ο Μπουτάρης ( μακράν ο χειρότερος Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης) με όλες του τις δηλώσεις και ενέργειες για το Σκοπιανό, για τους gay (τους πούστηδες δηλαδή) , τον Κεμάλ και άλλα παρόμοια. Απέδειξε πως πρίν μιλήσει, δεν «βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό» ΄όπως μας έμαθαν από παλιά. Βέβαια, εάν είχε και 3 διμοιρίες ΜΑΤ να τον προστατεύουν, θα τη γλύτωνε. Όμως, όλο και κάπου θα τον ξεμονάχιαζαν… Δεν ελιμαι και απόλυτα σύμφωνος με τέτοιες σχετικά ακραίες ενέργειες. Καλύτερα θα ήταν, να τον αλείψουν πίσσα και πούπουλα. Θα του ταίριαζε πιο πολύ. Γέρο άνθρωπο, δεν τον δέρνουν….
--------------------------------------------
    Συγγνώμη, αλλά δεν είδα στην έκταση που έπρεπε την προτεινόμενη ονομασία με το «Ίλιντεν». Και «ελαφρά τη καρδία» συνηγόρησα σε αυτήν. Έπρεπε να αναλογιστώ το τι πράγματι ήταν η επανάσταση του Ίλιντεν , όχι τόσο για τους σκοπιανούς, αλλά για τους Βούλγαρους. Ήταν ( με δυό λόγια ) η απόπειρα ανεξαρτητοποιήσεως της Μακεδονίας και Θράκης, με απώτερο σκοπό την ένωση με Βουλγαρία και η κάθοδος αυτής στο Αιγαίο, την «Άσπρη θάλασσα» όπως την λένε. Όσο λοιπόν επικίνδυνο είναι το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στους σκοπιανούς, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι το «ΙΛΙΝΤΕΝ» , αναζωπυρώνει τις πάγιες βλέψεις της Βουλγαρίας για κάθοδο στο Αιγαίο. Και εώ η τωρινή κυβέρνηση των Σκοπίων αποτελείται από τους ανατολικοσκοπιανούς, βούλγαρους δηλαδή, και επιδοκιμάζουν το «ιλιντεν», η αντιπολίτευσή τους είναι δυτικοσκοπιανοί ( Αλβανοί δηλαδή) που στο «ίλιντεν» βλέπουν προσπάθεια συνενώσεως μελλοντικά με Βουλγαρία. Δεν λέμε ότι αυτά θα γίνουν, αλλά είναι βλέψεις και επιδιώξεις. Ούτε «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» λοιπόν, ούτε «ΙΛΙΝΤΕΝ». Δεν ξέρω, ποιο είναι χειρότερο για εμάς. Αποδεικνύεται όμως, πως στους σκοπιανούς ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ, και τα θέλουν όλα με τους δικούς τους όρους!
--------------------------------------------
    Επίσημα πλέον, αναγνωρίζεται πως η δύναμη των «μετρητών» είναι ακαταμάχητη στην Ελλάδα. Φαίνεται από το ότι τα επαγγέλματα που ήθελε κυρίως να «χτυπήσει» η κυβέρνηση με την υποχρεωτική εγκατάσταση POS, τις εγκατέστησαν μεν, τις… «θυμιάζουν» δε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου