Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Αντιδράσεις για ερωτηματολόγιο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ- ''Πάρτι'' στο twitter



Αντιδράσεις για ερωτηματολόγιο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ- ''Πάρτι'' στο twitter
    Σάλο έχει προκαλέσει το ερωτηματολόγιο που κυκλοφόρησε η νεολαίο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου της.
    Η νεολαία της Κουμουνδούρου επιχειρεί να σκιαγραφήσει το πολιτικό προφίλ των μελών της, καλώντας τους συμμετέχοντες να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως:
«Συμμετέχετε σε αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις (π.χ. οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες);
«Συμμετέχετε σε καταλήψεις σε συμβολικούς στόχους (γραφεία πολιτικών, τραπεζικά καταστήματα);».
    Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι «το ερωτηματολόγιο δεν αποτυπώνει τις θέσεις της οργάνωσης, αλλά αποτελεί μια κοινωνιολογική έρευνα σε σχέση με τις τάσεις στο εσωτερικό της νεολαίας ως διακριτής κοινωνικής κατηγορίας».
ΝΔ: Να παρέμβει ο Τσίπρας
    Το ερωτηματολόγιο προκαλέσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «
Δυστυχώς στον ΣΥΡΙΖΑ το αδύνατο και το παράνομο γίνεται κανονικό» αναφέρει η ΝΔ, καλώντας τον πρωθυπουργό να παρέμβει.
    «
Σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, σε κάθε λογικό άνθρωπο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί παρουσιάζονται ως αποδεκτές εναλλακτικές συμπεριφορές, αλλά και μια σειρά προκλητικές και παράνομες πράξεις. Έστω και τώρα καλούμε τον κ. Τσίπρα, που διετέλεσε στέλεχος και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, να παρέμβει σταματώντας αυτόν τον εκτροχιασμό» αναφέρει η ΝΔ.
Τι απαντά η νεολαία της Κουμουνδούρου
    Απαντώντας στη «λασπολογία» όπως λέει της ΝΔ η νεολαία της Κουμουνδούρου σημειώνει: «
Το παιχνίδι με τις λέξεις είναι για τα επιτραπέζια και όχι για την πολιτική. Ούτε η ΝΔ δεν καταλαβαίνει από ό,τι φαίνεται από κοινωνιολογικές έρευνες οι οποίες είναι δομημένες με επιστημονικό τρόπο».
    Κατηγορεί επίσης τη ΝΔ για ψέμα, παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. «
Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικά από τα παιδιά των τσεκουριών του Βορίδη και των πληρωμένων μπράβων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Δεν ξεχνάμε ποιο είναι το κόμμα των Καλαμπόκα και των ρέιντζερς. Μαθήματα πολιτισμού και δημοκρατίας καλύτερα να κάνουν στη νεολαία τους, τα μέλη της οποίας στα συνέδριά τους ανοίγουν κεφάλια μεταξύ τους και φέρνουν πούλμαν με πληρωμένους ψηφοφόρους» τονίζει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.
Πάρτι στο twitter!
    Πολλοί ήταν αυτοί που σοκαρίστηκαν από τις ερωτήσεις τις οποίες υπέβαλε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προς τα μέλη της, βάσει του ερωτηματολογίου που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, το Twitter όμως είδε μια εξαιρετική αφορμή για ανελέητη πλάκα, χιούμορ και τρολάρισμα. 
    Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε πως το hashtag #ερωτηματολογιο_συριζα είναι πρώτο trend ακόμα και μια ημέρα μετά την είδηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου