Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

O Εισαγγελέας ζητά την παραπομπή 11 ατόμων για την υπόθεση των «Απάτσι»O Εισαγγελέας ζητά την παραπομπή 11 ατόμων για την υπόθεση των «Απάτσι»
http://www2.iefimerida.gr
    Τον δρόμο για το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δείχνει ο Εισαγγελέας σε 11 πρόσωπα που εμπλέκονται στην σύμβαση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων για τα ελικόπτερα Απάτσι.
    H σύμβαση των Α/Ω συνδέεται με την κύρια σύμβαση για την προμήθεια των 12 ελικοπτέρων, η οποία υπεγράφη το 2003 έναντι συμβατικού τιμήματος 594 εκατομμυρίων δολαρίων.
    Η δικαστική έρευνα «άνοιξε» από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία διαπίστωσε ότι η Σύμβαση 22/2003 για τα αντισταθμιστικά υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα τη ζημία του ελληνικού δημοσίου.
    Ο εισαγγελέας Σ. Λογοθέτης, στην πρότασή του ζητεί την παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών, καθώς και για ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή.
    Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΘΑ, ο πρώην γενικός γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου