Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Ισραήλ: Στη φυλακή Ισραηλινός που μαχαίρωσε συμπατριώτη του πιστεύοντας ότι ήταν Άραβας.Ισραήλ: Στη φυλακή Ισραηλινός που μαχαίρωσε συμπατριώτη του πιστεύοντας ότι ήταν Άραβας.
Ερωτήσεις για κουίζ.
Εάν ήταν Άραβας, τι θα τον έκαναν ;
Α. Θα τον αθώωναν.
Β. Θα του έδιναν μετάλιο.
Γ. Θα τον καταδίκαζαν με διπλάσια ποινή.
Newsbomb.gr
    Σε κάθειρξη 11 ετών καταδικάστηκε ένας Εβραίος Ισραηλινός επειδή μαχαίρωσε έναν άλλον Εβραίο νομίζοντας ότι το θύμα του ήταν Άραβας, σε μια πράξη "ρατσιστικής εκδίκησης", όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (27/2) το δικαστήριο της Χάιφας.
    "Ο κατηγορούμενος μαχαίρωσε το θύμα για να διαπράξει μια ενέργεια ρατσιστικής εκδίκησης", αναφέρεται στην απόφαση.
    Ο Σλόμο Χαΐμ Πίντο, 32 ετών, από το Κίριατ Άτα, είχε αποφασίσει "να σκοτώσει έναν Άραβα". Οπλισμένος με ένα κουζινομάχαιρο, επιτέθηκε στον υπάλληλο ενός σουπερμάρκετ, στις 13 Οκτωβρίου 2015, πιστεύοντας ότι ήταν Άραβας.
    Ο κατηγορούμενος ομολόγησε και στο δικαστήριο οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι είναι ψυχασθενής.   Ωστόσο οι δικαστές θεώρησαν ότι δεν πάσχει από ψυχασθένεια και τον καταδίκασαν για απόπειρα δολοφονίας με ρατσιστικά κίνητρα και οπλοκατοχή. Ο άτυχος υπάλληλος θα αποζημιωθεί με το ποσό των 50.000 σέκελ (περίπου 12.800 ευρώ).
     Το κύμα βίας που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2015 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 252 Παλαιστίνιους και 40 Ισραηλινούς στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη. Έχουν χάσει επίσης τη ζωή τους δύο Αμερικανοί, ένας Ιορδανός, ένας Ερυθραίος και ένας Σουδανός. Οι περισσότεροι από τους Παλαιστίνιους ήταν δράστες ή ύποπτοι για επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου