Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Και οι… «αλληλέγγυοι» σκούζουν !ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ( ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣτΕ ! )
Και οι… «αλληλέγγυοι» σκούζουν !
Και πολύ καλά έκανε η ΕΛ.ΑΣ! Οι καταλήψεις είναι παράνομες και οι καταληψίες πρέπει να λογοδοτούν ( και να μπαίνουν «μέσα».
Μαζί με τους … «αλληλέγγυους» !
http://www.iefimerida.gr/
    Στη διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής μεταφέρθηκαν 127 Σύροι λαθρομετανάστες που απομακρύνθηκαν από την κατάληψη της οδού Αλκιβιάδου στην Αθήνα, ενώ επτά άτομα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ από τη Βίλα Ζωγράφου, μετά την αιφνιδιαστική επιχείρηση που έγινε το πρωί από την Αστυνομία, για την εκκένωση των δύο καταλήψεων.
    Οι Σύροι λαθρομετανάστες θα παραμείνουν προσωρινά στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, μέχρι να μεταφερθούν σε δομές προσφύγων.
    Οι επτά που προσήχθησαν από του Ζωγράφου είναι αλληλέγγυοι οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο της κατάληψης την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης, καθώς μέσα στο κτίριο δεν υπήρχαν άτομα.
    Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η επιχείρηση της ΕΛΑΣ έγινε με εισαγγελική παραγγελία κατόπιν εγκλήσεων των ιδιοκτητών των υπό κατάληψη κτιρίων.

    Συγκεκριμένα, για τη Βίλα Ζωγράφου είχε υποβληθεί έγκληση από το δήμο, στον οποίο ανήκει το κτίριο, επειδή, όπως λέει, θέλει να το κάνει ωδείο, ενώ το κτίριο της οδού Αλκιβιάδου ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και προορίζεται για τη στέγαση των ανήλικων ασυνόδευτων λαθρομετανασυών.

    Οι αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει αναβρασμό, καθώς από το πρωί γίνονται μέσω Διαδικτύου καλέσματα προς αλληλέγγυους, για συγκεντρώσεις στην πλατεία Εξαρχείων και στου Ζωγράφου, καθώς και ενίσχυση σε άλλα υπό κατάληψη κτίρια.
    Ήδη, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 60 άτομα στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, ενώ προγραμματίζονται και πορείες για το απόγευμα.
    Η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ πραγματοποιούνται συσκέψεις προκειμένου να γίνεται εκτίμηση της κατάστασης και για τη λήψη μέτρων.
Τι θα γίνουν τα δύο κτίρια
    Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, στο κτίριο από το οποίο απομακρύνθηκαν λαθρομετανάστες θα εγκατασταθούν, το αμέσως επόμενο διάστημα, ασυνόδευτοι ανήλικοι λαθρομετανάστες, στο πλαίσιο οργανωμένου προγραμματισμού – σχεδιασμού αρμόδιων Φορέων.
    Από την άλλη, το κτίριο της βίλας Ζωγράφου αποδίδεται στον Δήμο, για χρήση κοινωφελούς σκοπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου