Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Απειλές της ΟΠΑΠ στους πράκτορες που δεν υπογράφουν νέα σύμβαση



Απειλές της ΟΠΑΠ στους πράκτορες που δεν υπογράφουν νέα σύμβαση
    Την Παρασκευή, θα γίνει γνωστό πόσα Σωματεία και πόσα πρακτορεία συντάσσονται με την Επιτροπή Διαχείρισης και το όχι στη σύμβαση και συνεχίζουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και πόσα δρώντας υπό το κράτος φόβου συντάσσονται με τη στάση της Ομοσπονδίας.
    Όπως γράφει το www.news247.gr με μια εντυπωσιακή στροφή/κυβίστηση υπέρ της ΟΠΑΠ ΑΕ, από το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Πρακτόρων,  των ανθρώπων που λίγες μέρες πριν εξελέγησαν στα Σωματεία τους στο όνομα της αντίστασης στη σύμβαση της ΟΠΑΠ ΑΕ, σήμερα, πρότειναν και ψηφίστηκε με πλειοψηφία 8/15 να μην εκφράσει γνώμη ξανά η ΠΟΕΠΠ για το αν οι πράκτορες πρέπει ή δεν πρέπει να υπογράψουν τη σύμβαση της ΟΠΑΠ ΑΕ.
    Ακολουθώντας τη λογική του Ποντίου Πιλάτου και προφανώς εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ και όχι των πρακτόρων η ηγεσία της Ομοσπονδίας άδειασε τα Σωματεία και τη Γενική Συνέλευση που είχε προηγηθεί και απαιτούσε κινητοποιήσεις και αντίδραση ώστε να μην υπογράψουν τα πρακτορεία τις νέες συμβάσεις.
    Ετσι μετά την επιτυχία της διήμερης απεργίας των πρακτόρων –η συμμετοχή έφτασε το 93%- και ενώ το 1/6 των πρακτορείων μόνο έχουν υπογράψει τη σύμβαση, η ΠΟΕΠΠ στηρίζει την προσπάθεια της ΟΠΑΠ ΑΕ να αυξηθούν οι υπογραφές, ζήτημα ζωής και θανάτου για της ΟΠΑΠ ΑΕ και όχι για τους πράκτορες. Κι αυτό γιατί αν οι πράκτορες υπογράψουν δεν εξασφαλίζουν τη θέση τους στο δίκτυο, αφού ουσιαστικά παραχωρούν στον ΟΠΑΠ αζημίως, κάθε απόφαση για το μέλλον τους. Μάλιστα η ΟΠΑΠ ΑΕ έχει συντάξει χάρτη με τα πρακτορεία που θα κρατήσει, τον οποίο έχει η Επιτροπή Παιγνίων αλλά όχι οι πράκτορες που υπογράφουν!
    Μετά την απόφαση αυτή της Ομοσπονδίας, τα Σωματεία πρακτόρων παίρνουν τι τύχες τους στα χέρια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες  22 από τα 32 συνολικά σωματεία πρακτόρων ζήτησαν από την Επιτροπή Διαχείρισης, που είχε οριστεί από τη γενική Συνέλευση να αναλάβει δράση και να οργανώσει αυτή την αντίδραση των Σωματείων, ώστε να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους απέναντι στην ΟΠΑΠ ΑΕ.
    Σημειώνεται ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ απειλεί, σύμφωνα με πράκτορες, με κλείσιμο σε ένα χρόνο όσα πρακτορεία δεν υπογράψουν τη νέα σύμβαση, αφού ήδη έχει καταγγείλει το σύνολο των συμβάσεων. Ωστόσο όσοι υπογράφουν δεν γνωρίζουν τι θα γίνει την επόμενη μέρα, αφού ο χάρτης με τα πρακτορεία που θα παραμείνουν…. είναι επτασφράγιστο μυστικό.
    «Έχουμε ζητήσει με εξώδικο από την ΕΕΕΠ να μας δώσει το χάρτη που μας αφορά, και τη Δευτέρα θα το ζητήσουμε με εισαγγελική παρέμβαση. Παραπλανούν τους συναδέλφους και τους πιέζουν να υπογράψουν, χωρίς να τους λένε τι τους περιμένει» σημειώνει πράκτορας που διατηρεί την  ανωνυμία του καθώς ο ΟΠΑΠ απειλεί με αγωγές όποιον πράκτορα μιλήσει επωνύμως κατά της σύμβασης στα ΜΜΕ.
    Η  αναμέτρηση  με τους πράκτορες για τον έλεγχο του δικτύου  είναι κορυφαίας σημασίας για την ΟΠΑΠ ΑΕ, καθώς αν όσοι υπογράψουν τη νέα σύμβαση παραμείνει στα χαμηλά επίπεδα που είναι σήμερα, η ΟΠΑΠ ΑΕ δεν είναι σε θέση σε ένα χρόνο να αντικαταστήσει το δίκτυό του, και να κλείσει τα περισσότερα από τα πρακτορεία του αντικαθιστώντας τα με νέα ώστε να μην επηρεαστούν τα μεγέθη του, δίνει μια μεγάλη μάχη για να μαζέψει τις υπογραφές των πρακτόρων. 
    Την ίδια στιγμή η ρήξη με τους πράκτορες, εφόσον η πλειοψηφία τους επιμείνει να μην υπογράψει τη νέα σύμβαση, απειλεί και την επιτυχία του σχεδίου εγκατάστασης των vlts, αφού σύμφωνα με την απειλή της ΟΠΑΠ ΑΕ, όσα πρακτορεία δεν υπογράψουν θα κλείσουν και βέβαια δεν θα πάρουν VLTs, με κίνδυνο να μην μπορέσει η ΟΠΑΠ ΑΕ να εγκαταστήσει και τα 16.500 μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου