Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Κρατείται για ανάκριση η σύζυγος του Φρανσουά ΦιγιόνΚρατείται για ανάκριση η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Νέες εξελίξεις στο σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Φιγιόν που ταλανίζει τη Γαλλία. Όπως έγινε σήμερα γνωστό, η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν, που διεκδικεί τη γαλλική προεδρία, οδηγήθηκε στην αστυνομία όπου και ανακρίνεται. Όπως ανακοινώθηκε, ο Φρανσουά Φιγιόν θα δώσει συνέντευξή Τύπου, στις 12 ώρα Γαλλίας. Η Πενέλοπε πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλο αργομισθίας και το ποσό με το οποίο φέρεται να επιβάρυνε το γαλλικό δημόσιο φθάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ.
    Οι γαλλικές αρχές είχαν ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες ότι ξεκινούν επίσημη έρευνα για τον Φρανσουά Φιγιόν και το Penelope Gate. Ο Φρανσουά Φιγιόν από την πλευρά του έχει δηλώσει πως δεν υπήρξε τίποτε το παράνομο στις συγκεκριμένες πληρωμές καθώς η σύζυγός του εργαζόταν ως βοηθός τόσο του ιδίου όσο και του διαδόχου του στο Γαλλικό Κοινοβούλιο και είχε αναρτήσει όλα τα οικονομικά στοιχεία. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, ο Φιγιόν  είχε τονίσει πως σε περίπτωση που βρεθεί υπό δικαστική διερεύνηση θα παραιτηθεί από την κούρσα για την Γαλλική Προεδρία.
    Η ανάκρισή της πάντως από τις αρχές έρχεται την ώρα που ο προεκλογικός αγώνας κλιμακώνεται στη Γαλλία ενόψει των εκλογών του Μαΐου με τη Λεπέν να προηγείται σταθερά στον πρώτο γύρο (23 Απριλίου) ενώ στον δεύτερο γύρο (7 Μαΐου) φαίνεται να ηττάται είτε από τον ανεξάρτητο υποψήφιο, Εμμανουέλ Μακρόν είτε από τον Φρανσουά Φιγιόν. 
    Η σύζυγός του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, είχε αποφασίσει το τελευταίο διάστημα να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να ξεχάσει έστω και για λίγο το σκάνδαλο Penelope Gate, που αμαυρώνει την εικόνα όχι μόνο της ιδίας αλλά και του συζύγου της. Η Πενέλοπε που κατηγορείται για αργομισθία, καθώς δεν αποδεικνύεται ότι εργάστηκε ως κοινοβουλευτική βοηθός στο πλευρό του συζύγου της, προτίμησε να αποσυρθεί από τη γαλλική πρωτεύουσα και να επισκεφθεί την εξοχική κατοικία της που βρίσκεται στην γενέθλια πόλη του Φιγιόν, Σαρτ. «Η Πενέλοπε εκεί αποφεύγει τις μετακινήσεις. Τις περισσότερες ώρες είναι κλεισμένη στο σπίτι. Βγαίνει έξω μόνο για να κάνει τα ψώνια της», επισημαίνει δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού Closer.
    Όσον αφορά την έρευνα, γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι τα τα στοιχεία τα οποία έδωσε στις αρχές το ζεύγος Φιγιόν φάνηκε ότι χρήζουν περαιτέρω έρευνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου