Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Αλβανία: Απέπλευσε το τρίτο πολεμικό πλοίο για περιπολίες στο Αιγαίο.Εχουν και τρίτο πλοίο οι Αλβανοί ; Καταδρομικό, φρεγάτα ή ψαρόβαρκα ;;;;
    Απέπλευσε σήμερα από την ναυτική βάση «Πασαλιμάνι» της Αλβανίας η το τρίτο πολεμικό πλοίο του αλβανικού ναυτικού με προορισμό το Αιγαίο Πέλαγος. Το πλοίο «Butrinti» είναι το τρίτο που αποστέλλει η Αλβανία κατά το τελευταίο δεκάμηνο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, για περιπολίες  κατά της τρομοκρατίας και της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, όπως σημειώνεται.
    Μάλιστα, η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Μίμη Κοδέλι, στη σελίδα της στο Facebook ανέβασε σχετικές φωτογραφίες από την τελετή αναχώρησης του σκάφους όπου εύχεται  το πλοίο να έχει ούριους ανέμους.
    Στην τελετή ο Γενικός Αρχιπλοίαρχος Ουλμπέρ Ντογκιάνι εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και αυτή η αποστολή θα τα πάει καλά όπως και οι προηγούμενες «έχω εμπιστοσύνη ότι θα έχει επιτυχία και η συμβολή σας θα ανυψώσουν το όνομα των ναυτικών δυνάμεων της Αλβανίας», είπε χαρακτηριστικά.
    Το αλβανικό πολεμικό πλοίο θα βρίσκεται υπό την γερμανική διοίκηση, η οποία έχει την εκ περιτροπής διοίκηση  της “Standing NATO Maritime Group 2”, όπως σημειώνεται από το Albeu.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου