Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Μεταφορά μαθητών δευτεροβάθμιας με τον ΟΑΣΘ για άλλα τρία χρόνια



Μεταφορά μαθητών δευτεροβάθμιας με τον ΟΑΣΘ για άλλα τρία χρόνια
    Την επέκταση για άλλα τρία χρόνια του πιλοτικού προγράμματος, που προβλέπει τη μεταφορά μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του ΟΑΣΘ, από και προς τις σχολικές μονάδες στις οποίες φοιτούν, αποφάσισε η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης. Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φάνης Παπάς, την περασμένη σχολική χρονιά εφαρμόστηκε με επιτυχία το εν λόγω πρόγραμμα σε 650 μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου, ενώ από το Σεπτέμβριο και για τρεις χρονιές θα μεταφέρονται 1200 παιδιά στα σχολεία τους, σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης. «Δεν έχει μείνει κανένα παιδί που να μπορεί να εξυπηρετηθεί από τον ΟΑΣΘ και να μην έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπάς και διευκρίνισε ότι μέσω του προγράμματος, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα αποκτούν κάρτα απεριορίστων διαδρομών που θα τους δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρονται επτά μέρες την εβδομάδα, για όλες τις ώρες, οπουδήποτε, με τον ΟΑΣΘ.
    Παράλληλα, σημείωσε, ότι το ΣΑΣΘ έχει επιβεβαιώσει πως συγκεκριμένες γραμμές και συγκεκριμένα δρομολόγια μπορούν να καλύψουν τη μεταφορά των μαθητών, χωρίς μετεπιβίβαση στο σύνολο, σχεδόν, των περιπτώσεων. Ανέφερε, ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι το κόστος της μεταφοράς θα είναι χαμηλότερο από εκείνο των δημόσιων συμβάσεων και ότι το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, διότι δεν υπάρχει συνοδός και δεν πληρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές για τα λεωφορεία, σε ό,τι αφορά τις αντίστοιχες ηλικίες.
    Από την πλευρά των περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης, ο Βασίλης Γάκης, από την «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια», διατύπωσε ερωτήματα για τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, ενώ η Νιόβη Παυλίδου, από τους «Πολίτες Μπροστά», για τα κονδύλια που θα απαιτηθούν. Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, από τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα», τόνισε ότι η εξυπηρέτηση των μαθητών ήταν πάγια υποχρέωση του ΟΑΣΘ και επισήμανε ότι όταν η παράταξή της έθεσε το ζήτημα της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών μέσω του ΟΑΣΘ αντιμετώπισε αρνητικούς σχολιασμούς και κρίσεις. Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τοποθετήθηκε θετικά, ωστόσο ανέφερε ότι το εν λόγω πρόγραμμα ήταν αποτέλεσμα πίεσης των γονιών και των ίδιων των μαθητών χωρίς όμως να λύνεται ολοκληρωμένα το πρόβλημα και για όλους τους μαθητές και για όλους όσους έχουν ανάγκη και δικαίωμα δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς στα σχολεία, ή τη δουλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου