Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Κυβέρνηση σε δανειστές: Έρχονται 300.000 θέσεις εργασίας για νέους και ανέργους άνω τον 55 ετών.Κυβέρνηση σε δανειστές: Έρχονται 300.000 θέσεις εργασίας για νέους και ανέργους άνω τον 55 ετών.
Ε-Ε-ΕΡΧΟΝΤΑΙ ! Ε-Ε-ΕΡΧΟΝΤΑΙ! (κάτι μου θυμίζει)
Με τι έρχονται; Με αεροπλάνο; Με τραίνο; Ή μήπως με … αραμπά;;;
Πόσο «κουτόφραγκους» τους θεωρούμε ;
Και μια και… έρχονται, γιατί 300.000 μόνο και όχι 1.236.737 θέσεις ; Θα ήταν πιο πιστευτό…..
Φυσικά, για το τι είδους «θέσεις εργασίας» μιλάνε, μούγκα !
    Οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, με τους εκπροσώπους των δανειστών.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Αντωνοπούλου ανέλυσε στους θεσμούς το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας για τη δημιουργία τουλάχιστον 100.000 θέσεων εργασίας, το έτος, για την τριετία 2018-2020.
    Από αυτές, το 50% θα αφορά θέσεις εργασίας, μέσω των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, ενώ το υπόλοιπο 50% θα στοχεύει σε ειδικές ηλικιακές ομάδες, όπως είναι οι νέοι με πολύ υψηλά προσόντα από 22 έως 29 ετών, για να ανασχεθεί το «brain drain» («διαρροή εγκεφάλων») και άνεργοι ηλικίας άνω των 55 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
    Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι θεσμοί κατανοούν ότι η ανεργία αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Παράλληλα, θεωρούν ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας είναι στοχευμένος, αναγνωρίζουν την τεχνογνωσία της Παγκόσμιας Τράπεζας και ότι μπορεί να υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης, οι οποίοι, όμως, διερευνώνται, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.
    Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, το χρηματοδοτικό σκέλος δεν συζητήθηκε καθόλου στη συνάντηση της κ. Αντωνοπούλου με τους θεσμούς. Όπως επισημαίνουν οι πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα διαχειριστεί, πρωτίστως, το εν λόγω θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου