Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Τεράστια προβλήματα από σπασμένες σωληνώσεις και σήμερα στη Θεσσαλονίκη.



Τεράστια προβλήματα από σπασμένες σωληνώσεις και σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
    Το πρόβλημα είναι μεν στους σωλήνες νερού της ύδρευσης, αλλά το μεγαλύτερο είναι στους εξωτερικούς σωλήνες νερού της εγκαταστάσεως Φυσικού Αερίου, από την βρύση της βεράντας στο μπαλκόνι.
    Παρά την μόνωση της σωλήνας εξωτερικά με κάτι σαν αφρολέξ, οι σωλήνες και το νερό πάγωσαν, με αποτέλεσμα να λειτουργεί μεν η θέρμανση ( κλειστό κύκλωμα ) αλλά να μην υπάρχει ζεστό νερό.
    Η κυριώτερη αιτία είναι μεν το πολικό ψύχος , αλλά και οι χάλκινοι εύκαμπτοι σχετικά σωλήνες, λεπτοί συγκριτικά και μικρής διατομής, ( για την ευκολία της αρχικής εγκαταστάσεως ) καθώς και η ελλιπής ή κατεστραμμένη εξωτερική τους μόνωση, που θα έπρεπε να φροντίσουμε περισσότερο.
    Και εγώ είμαι … «παθών» αφού όχι μόνο πάγωσαν, αλλά και έσπασαν σε δύο μέρη. Φυσικά, η μόνωσή τους ήταν για κλάματα, αφού είχε καταστραφεί σε πολλά σημεία και δεν φρόντισα να την αποκαταστήσω. Δική μου η ευθύνη!
    Μεγάλα προβλήματα στους αγωγούς νερού και σε εξωτερικές σωληνώσεις δημιουργεί το ψύχος.
    Ο παγετός έχει προκαλέσει εκατοντάδες θραύσεις αγωγών νερού στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.
    Σύμφωνα με το ΑΠΕ,  η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 150 κλήσεις, από χθες, για σπασμένους αγωγούς νερού. Όπως μάλιστα αναφέρουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής στις περισσότερες περιπτώσεις παραπέμπουν τους παθόντες στην ΕΥΑΘ καθώς η Πυροσβεστική επεμβαίνει μόνο για την άντληση υδάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου