Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Δάσκαλος άρπαξε μαθητή τον έσυρε και τον έβριζε. Καταγγελία γονέα στα Γιάννενα.



Δάσκαλος άρπαξε μαθητή τον έσυρε και τον έβριζε. Καταγγελία γονέα στα Γιάννενα.
Έχω πολλές επιφυλάξεις στο να πιστέψω την συμπεριφορά του εκπαιδευτικού και την αλήθεια της καταγγελίας.
Πιθανολογώ εκδικητικές πράξεις από τους μαθητές.
Άλλωστε, από τώρα καταλαβαίνουν πως το να κατηγορούν, είναι εύκολο, όταν μάλιστα δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις.
    Σοκάρει η καταγγελία εις  βάρος εκπαιδευτικού που έγινε από γονέα μαθητή  στην εισαγγελία Ιωαννίνων.
    Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, η καταγγελία, αλλά και η επακόλουθη μήνυση που κατατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα, αφορά έναν δάσκαλο, ο οποίος, κατά τη διάρκεια μαθήματος στο ολοήμερο σχολείο, επιτέθηκε σε τρεις μαθητές που μιλούσαν μεταξύ τους.
    Όπως καταγγέλεται, ο δάσκαλος πλησίασε έναν από τους τρείς μαθητές, έπιασε τον έναν από το γιακά και άρχισε να τον σέρνει προς την έδρα, όπου σύμφωνα με τις μαρτυρίες, αλλά και την καταγγελία των γονέων, τον πέταξε σε μια καρέκλα και άρχισε να τον στολίζει με ένα σωρό κοσμητικά επίθετα. Και όλα αυτά έγιναν ενώπιον 60 άλλων παιδιών που βρίσκονταν στην αίθουσα του ολοήμερου!
    Φεύγοντας το παιδί από το σχολείο και κατά τη διαδρομή προς το σπίτι του ενημέρωσε τον πατέρα του για το συμβάν με αποτέλεσμα ο γονιός να γυρίσει πίσω στο σχολείο και να ζητήσει εξηγήσεις από τον δάσκαλο.
    "Δεν καθόταν ήσυχα και τον έβαλα στη θέση του" είπε ο δάσκαλος στον πατέρα, σύμφωνα με την καταγγελία του τελευταίου στο epirustvnews.
    Έτσι, σήμερα το πρωΐ οι γονείς του παιδιού, που φοιτά στην τελευταία τάξη του δημοτικού, πήγαν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων, όπου κατήγγειλαν το περιστατικό και στην συνέχεια στην αστυνομία, όπου κατέθεσαν μήνυση κατά του δασκάλου για λόγω και έργω εξύβριση.
    Το μεσημέρι ο εισαγγελέας κάλεσε τον εκπαιδευτικό για εξηγήσεις και συστάσεις, ενώ τον λόγο έχουν πλέον τα δικαστήρια.
    "Δεν μπορώ να δεχθώ απο κανέναν να εξευτελίζει ενώπιον των συμμαθητών του το παιδί μου το οποίο αρνείται πλέον να πάει στο σχολείο γιατί φοβάται τον δάσκαλο και ντρέπεται τους συμμαθητές του" είπε ο πατέρας, ο οποίος έκανε και έγγραφη καταγγελία για το περιστατικό στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
    Το epirus-tv-news.gr πήγε στο σχολείο και μίλησε με τον δάσκαλο, ο οποίος δήλωσε πως βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενω όταν τον ρωτήσαμε αν το περιστατικό έγινε είπε χαρακτηριστικά : "αν είναι δυνατόν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου