Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Έγγραφο της CIA καίει τον Ανδρέα Παπανδρέου: “Έκανε τα στραβά μάτια για τους τρομοκράτες”



Έγγραφο της CIA καίει τον Ανδρέα Παπανδρέου: “Έκανε τα στραβά μάτια για τους τρομοκράτες”
    Μία έκθεση φωτιά για την Ελλάδα είδε το φως της δημοσιότητας. Η έκθεση αναφέρεται στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και την κατηγορεί ότι “έκανε τα στραβά μάτια για τους τρομοκράτες”.
    Το έγγραφο αναφέρει ότι η Ελλάδα έκανε τα στραβά μάτια σε τρομοκράτες που βρίσκονταν στο έδαφός της κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του
1980, ενώ η Συρία τους προσέφερε καταφύγιο.
    Ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου υιοθέτησε μια προσέγγιση "κάτω τα χέρια" για τις ομάδες που περιλαμβάνουν ενδεχομένως την Χεζμπολάχ του Λιβάνου, το Abu Nidal Organization (ANO) της Παλαιστίνης και τον μυστικό στρατό για την Απελευθέρωση της Αρμενίας (ASALA).
    Η ANO με επικεφαλής τον περιβόητο τρομοκράτη Αμπού Νιντάλ ήταν ιδιαίτερα βίαιη και οργανωμένη και είχε κάνει απίστευτες φρικαλεότητες. Είναι γνωστή επίσης και για τις ταυτόχρονες επιθέσεις σε αεροδρόμια της Ρώμης και της Βιέννης το Δεκέμβριο του
1985, ενώ ASALA στοίχισε τη ζωή δεκάδων Τούρκων διπλωματών στη δεκαετία του 1970 και του 1980.
    Το έγγραφο της
1ης Ιουνίου 1987, εστάλη από τον ανώτερο αξιωματικό της αντιτρομοκρατικής Charles E. Allen, ο οποίος αργότερα διορίστηκε επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Εσωτερικής Ασφάλειας από τον Πρόεδρο George W. Bush.
    «
Οι ξένες τρομοκρατικές ομάδες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και πιστεύεται ότι έχουν αναπτύξει υποδομές υποστήριξης εκεί», τονίζεται στο υπόμνημα.
   
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει κάτι για να περιορίσει τις δραστηριότητες των ομάδων αυτών και υπάρχει μια στάση '\κάτω τα χέρια” από αυτούς. Για παράδειγμα, αν αυτές οι ομάδες είχαν στόχους που δεν ήταν ελληνικοί, η κυβέρνηση υιοθετούσε μία “χαλαρή” πολιτική του... “ας κοιτάξουμε και έναν άλλον τρόπο”.     Το Αρμενικό Λαϊκό Κίνημα, δηλαδή το πολιτικό σκέλος του ASALA, έχει ένα γραφείο στην Αθήνα και υπάρχουν αναφορές ότι η ίδια ASALA έχει μια συγκεκαλυμμένη παρουσία εκεί” αναφέρεται στο έγγραφο.
    Τότε ούτε το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και το υπουργείο Εξωτερικών είχαν σχολιάσει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου