Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Επική δικαιολογία οδηγού στην Τροχαία.



Επική δικαιολογία οδηγού στην Τροχαία.
    Συνήθως, όταν η αστυνομία σταματάει τους οδηγούς για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικά για υπερβολική ταχύτητα, οι περισσότεροι έχουν μια δικαιολογία να πουν.
    Οι πιο συνηθισμένες είναι «δεν πρόσεξα το όριο ταχύτητας», «βιαζόμουν να πάω στη δουλειά», «πρέπει να πάρω το παιδί μου από το σχολείο», «έτρεχα να προλάβω το αεροπλάνο» και διάφορες άλλες. Ένας οδηγός στην Αυστραλία, όμως, ξεπέρασε τους πάντες.
    Ο απίστευτος Αυστραλός επικαλέστηκε τις καιρικές συνθήκες και τον άνεμο που έπνεε στην περιοχή, με τη δικαιολογία του να γίνεται πρώτο θέμα και την αστυνομία να του δίνει το βραβείο της ημέρας μέσω του Τwitter.
    Το περιστατικό σημειώθηκε σε ένα χωριό έξω από το Περθ. Οι άνδρες της Τροχαίας τον σταμάτησαν
διότι κινούνταν με ταχύτητα 129 χλμ./ώρα σε δρόμο που το όριο ήταν 110 χλμ./ώρα. Για να γλυτώσει την κλήση, τους δύο πόντους ποινής και το πρόστιμο των 200 δολαρίων, ο οδηγός είπε ότι υπήρχε ευνοϊκός άνεμος και τον έσπρωχνε προς τα εμπρός! Οι αστυνομικοί, αφού γέλασαν με την ψυχή τους, σημείωσαν στο χαρτί την επική ατάκα του και τον παρέπεμψαν στις αρμόδιες εισπρακτικές υπηρεσίες για την κατάθεση των χρημάτων.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ, είχε δίκιο!
Προσωπική εμπειρία.
Το 1975-76, υπηρετούσα στο Πολύκαστρο και είχα το RENAULT MAJOR 1966, με κοντέρ 145 χλμ ( ΜΑ 2291 ). Στην καλύτερη περίπτωση, έπιανε τα 120 χλμ.
Όταν φυσούσε και πήγαινα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ, με χίλια ζόρια έπιανε τα 90 χλμ. Όταν όμως πήγαινα ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, έπιανε «τερμα κοντέρ»
Εξ ού και… ΦΥΣΙΚΑΣΤΡΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου